Langhe NebbioloPLETSKUD FRA PIEMONTE!
Vi har forelsket os i denne helt fantastisk rødvin fra Piemonte! Nebbiolo Langhe hedder vinen, hvor Langhe er det bjerg- eller bakkeområde, hvor bl.a. Barolo og Barbaresco-distrikterne ligger.
Her har vinmageren udvalgt nebbiolodruer fra 5 distrikter og skabt en frisk ung vin uden fadlagring, så du oplever den rene friske nebbiolostil. Her får du 3 flasker i flot gaveæske.
Vinens karakter:
Klassisk Nebbiolo-duft med tørrede rosenblade, tobak, skovbund og trøfler. Smagen byder på en lakridset bærfrugt med mørke krydderier. Det er en saftig vin med pæn rygrad, god fylde og smagsstyrke. Tanninerne er flot afrundet, og eftersmagen er delikat, elegant og rensende.
Vinen vil egne sig perfekt til rødt kød og steg, samt lagrede oste. Giv gerne vinen noget luft.
Vinstyrke2.dk - 5 stjerner, juni 2021:"Når nebbiolo-druen resulterer i stor barolo-vin, har de fleste vindrikkere en forventning om, at vinen først skal drikkes, når den har mindst 7-10 år på bagen. Det gælder grundlæggende for de fleste baroloer. Men druen – altså nebbiolo – behøver ikke absolut at skulle tilbringe adskillige år på fad efterfulgt af yderligere nogle år på flaske, før den kan kalde sig rigtig vin. Det er de unge langhe nebbiolo-vine et tydeligt bevis på, og derfor er de i mine øjne ofte et spændende og rart bekendtskab.
F.eks. denne 2018’er fra Cascina San Rocco, som rummer masser af barolo-noter, men i en væsentlig mildere form. Tør og barket i næsen med indslag af viol, vissent løv, blomme og tobak. Mundfornemmelsen er nærmest saftig, og vinen er proppet med kirsebær, blomme og chokolade. En absolut drikkemoden vin, som selvfølgelig ikke er på barolo-niveau, men i sin klasse og al sin ungdommelighed er ganske vellykket."Om Nebbiolo:
I Piemonte laves der glimrende vine på mange druesorter, men det er Nebbiolo, der har givet området sin velfortjente verdensberømmelse. Nebbiolo er dog en udfordrende drue, da den modner sent og har så specielle krav til jordbunden, at den kun kan dyrkes på begrænsede arealer i Piemonte.
På mange måder er der lighedspunkter mellem Nebbiolo og Pinot Noir, når det handler om at opnå rigdom og personlighed i duft og smag. Nebbiolo har også en ganske særlig evne til at afspejle sit voksested og udtrykke det med stor elegance og præcision – præcis lige som det er tilfældet i Bourgogne.
Nebbiolo-vine er som skabt til mad – ikke mindst på grund af de markante tannin-muskler. Tanninen i Nebbiolo magter nemlig at skære igennem intense koncentrerede saucer og hamler let op med stegekødets fedme, og det afspejler sig i det piemontesiske køkken, hvor de kraftige stegeretter trives som få andre steder i Italien.
Barolo og Barbaresco er uden tvivl superstjernerne i Piemonte. Selv om regionen er kæmpestor, stjæler de to top-DOCG’er ofte fokus fra de mange andre glimrende vine, som distriktet også laver. Men i takt med Barolo-prisernes himmelflugt bliver det mere og mere interessant at finde prisvenlige alternativer. En oplagt mulighed er vinene, hvor der ”kun” står Nebbiolo Langhe på etiketten – og dem er vi eksperter i at finde!