Troupe Albariño
Troupe Albariño

Albariño - måske Spaniens bedste hvidvinsdrue?


Denne vin er et pragteksemplar på god Albariño: Frisk og dejlig, og med en let saltet eftersmag. Netop dette gør vinen til et drømme-match til helt rene skaldyrsretter.

Siden Spanien blev optaget i EU, er der blevet investeret meget store beløb i den lokale vinproduktion og i dag regnes hvidvinene fra Rìas Baxas for at være blandt de bedste i verden.

Vinens karakter:

Troupe er lavet på Albariño-druen, og er en rigtig ”feel-good-vin”. Den fremstår strågul med et let grønligt skær. God intens duft af fersken, mango, pære og passionsfrugt. Smagen er frisk og byder på citrus og pink grapefrugt.

Hvad er vinen velegnet til?

Fremragende som aperitif og hyggevin, men fungerer også særdeles godt til skaldyr og salater.

Serveringstemperatur cirka 8-9 grader.

Anmeldelser i årgang 2016:


Flaskehalsen.nu - 5 stjerner:
"Her har vi en helt klassisk og vidunderlig galicisk Albariño fra Rias Baixas på den lille spanske vestkyst. Smagen er lækker, frisk og fyldig og med en relativt markant alkohol på 13% er det samtidig en vin, der kan bide fra sig."

Spis Bedre/Smag på Vin - 5 stjerner:
"Så er der forår i aromaen – her med noter af grape, grøn melon og græs. I smagen fortsætter de gode citrusnoter sammen med lidt fersken og lette krydderurter ud i eftersmagen. Dejlig tør og middelfyldig hvidvin med frisk syre. Brug den som aperitiffen, til hvid fisk eller grønne retter."

Om Albariño-druen:

Albariño på spansk og Alvarinho på portugisisk. Det er samme hvide drue, men hvor godt kender du den?

Det er en stjerne blandt de grønne druer, men ofte ganske ukendt i mange lande og dermed også hos os der elsker vin. I det nordligste Portugal, i vindistriktet Vinho Verde og på den anden side af grænsen – nemlig i det spanske vinområde Rìas Baixas i Galicien ved man godt hvad Albariño/Alvarinho er, for det er i dette hjørne på den iberiske halvø, at druen stortrives og har sin internationale hjemmebane.
Vis mere
Vis mindre

Troupe Albariño

   På lager
Antal
Alc %13%
LandSpanien
OmrådeRias Baixas - Galicien
Årgang2019
DruerAlbariño
SmagsretningFrugtig
Frisk
Aromatisk
Velegnet tilSkaldyr
Fisk
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerP13213119
Mest sete varer
Andre har også købt
Bulletin Chardonnay
Schloss Bockfliess Gemischter Satz
Schloss Bockfliess Riesling