Sancerre Blanc "Les Monts Damnés"
Sancerre Blanc "Les Monts Damnés"
Kvalitetsvin for alle pengene!

Årgang 2016:

5 ud af 5 stjerner i Ekstra Bladet uge 15 2015, med følgende kommentar:Enkeltmark Sancerre. Fyldig og meget mineralsk sauvignon blanc. Våde sten i duften, og i smagen fersken, hvid peber og limefrugt. Pænt balanceret med en lang vedvarende eftersmag.
16,5 ud af 20 point hos Forlaget Smag, Maj 2015, med følgende kommentar:


Stram, kontant stil med hang til stikkelsbær og markant syre. Traditionel Sancerre, nydelig og alsidig som ledsager til fisk/skaldyr. Men kokken skal smage godt på den pågående syre.”


Nu årg. 2015

Denne sancerre "Le MD" er blevet valgt som bedste og mest typiske vin fremstillet på Sauvignon Blanc blandt 2500 udstillere på VINEXPO i Bordeaux. Udvælgelsen er foretaget af 3 smagehold fra 3 verdensdele, USA, ASIEN og EUROPA, udpeget af DECANTER MAGAZINE.

 

Vinen får følgende anmeldelse :God intensitet, meget mineralsk karakter, friske aromaer. Frisk syre med god, kraftig smag og en lang, frisk eftersmag.Sancerre ligger ca. 200 km. syd for Paris på skråningerne ved Loire. I byen Chavignol i hjertet af Sancerre finder man familiefirmaet Henri Bourgeois, som har lavet vin igennem 10 generationer.

Henri Bourgeois regnes blandt de absolut førende vinavlere i Sancerre-Pouilly-Fumé, ja i hele Frankrig.Druerne, der her bruges, er Sauvignon Blanc til hvide vine og Pinot Noir til røde og rosé. Jorden er kridtholdig og stenet med meget flint, som er med til at give vinene deres særpræg.
Vis mere
Vis mindre

Sancerre Blanc "Les Monts Damnés"

   På lager
Antal
Alc %13%
LandFrankrig
OmrådeLoire
VinhusHenri Bourgeois
Årgang2017
DruerSauvignon Blanc
SmagsretningTør
Frisk
Mineralsk
Delikat
Velegnet tilSkaldyr
Fisk
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT01031015
Mest sete varer
Andre har også købt
Sancerre La Vigne Blanche
Chapelle de la Bastide
Beauvignac Chardonnay