Primitivo di Manduria Luccarelli - Old Vines
Primitivo di Manduria Luccarelli - Old Vines
Denne Primitivo di Manduria er så populær i hele verden, at firmaet må fordele den årlige produktion til importørerne rundt om i verden herunder Holte Vinlager i Danmark.

5 stjerner i EB, november 2018:
"Intens mørk krydret i næsen. Sødmefuld med svesker, blommer, sød lakrids, varme krydderier og vanilje i smagen. Tæt og koncentreret vin med en lang afslutning. Flot vin hvis man er til den lidt sødmefulde krydrede stil." - 90/100

Vinen er lavet i den fineste område for druen Primitivo, nemlig i det område der hedder "Manduria", som ligger i den syd-vestlige del af regionen Apulien.

San Marzano ejer en mindre vinmark, hvor man høster druer fra meget gamle vinstokke, 50-60 år gamle, som giver meget koncentrede druer og en fantastisk vin.

I løbet af juni/juli fjerner man de mindst gode druer og beholder kun de allerbedste druer på vinstokken og resultatet bliver Lucarelli Primitivo Di Manduria. Høstperiode er august/september. Druer lagres på franske barriques i 6 måneder.

Farnese Vini, som, ejer 50 % af San Marzano, er en succeshistorie. Stifter af firmaet Camillo de Luliis (død 2012) startede vingården for 22 år siden og i dag er Farnese Vini en af de mest anerkendte vingårde i midt-Italien. Farnese Vini føres videre af øvrige ejere. Nøgleordet er kvalitet. Farnese Vini har siden starten opkøbt mange andre vinfirmaer/producenter rundt omkring i Italien og er en meget stor aktør på eksportmarkedet. Men selvom firmaet er "nyt", har man hovedsæde i et pragtfuldt middelalderslot midt i Ortonas gamle bydel. Herved anerkender Farnese Vini, at man producerer vine, der har lange historiske traditioner.

Smagsnoter:

Klassifikation DOC
Farve - flot dybrød
Intens aroma med blomme, vanilje, kirsebær og noter af rosin, lakrids og tobak. 
Smagen er meget fyldig, ekstrem blød og lækker med frugtsødme i eftersmagen, en super vin som alle kan lide......
Serveringstemperatur 18°C
Velegnet til vildt, vildsvin, rådyr, oksekød, lagrede oste m.v.


Vis mere
Vis mindre

Primitivo di Manduria Luccarelli - Old Vines

   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %14,5%
LandItalien
OmrådeAbruzzo
VinhusFarnese Vini SRL
Årgang2016
DruerPrimitivo
SmagsretningFrugtig
Kraftig
Halvtør
Velegnet tilAperitif/uden mad
Tunge retter
Smagfulde oste
Julemad
And
Flaskestørrelse75 cl
VarenummerT00531219
Mest sete varer
Andre har også købt
Primitivo di Manduria DOC
Edizione
Edizione
Fra 200,00
Jacques Dépagneux Fleurie "Cuvée Marcel"