Primitivo di Manduria Luccarelli - Old Vines
Primitivo di Manduria Luccarelli - Old Vines
Denne Primitivo di Manduria er så populær i hele verden, at firmaet må fordele den årlige produktion til importørerne rundt om i verden herunder Holte Vinlager i Danmark.

5 stjerner i EB, november 2018:
"Intens mørk krydret i næsen. Sødmefuld med svesker, blommer, sød lakrids, varme krydderier og vanilje i smagen. Tæt og koncentreret vin med en lang afslutning. Flot vin hvis man er til den lidt sødmefulde krydrede stil." - 90/100

Vinen er lavet i den fineste område for druen Primitivo, nemlig i det område der hedder "Manduria", som ligger i den syd-vestlige del af regionen Apulien.

San Marzano ejer en mindre vinmark, hvor man høster druer fra meget gamle vinstokke, 50-60 år gamle, som giver meget koncentrede druer og en fantastisk vin.

I løbet af juni/juli fjerner man de mindst gode druer og beholder kun de allerbedste druer på vinstokken og resultatet bliver Lucarelli Primitivo Di Manduria. Høstperiode er august/september. Druer lagres på franske barriques i 6 måneder.

Farnese Vini, som, ejer 50 % af San Marzano, er en succeshistorie. Stifter af firmaet Camillo de Luliis (død 2012) startede vingården for 22 år siden og i dag er Farnese Vini en af de mest anerkendte vingårde i midt-Italien. Farnese Vini føres videre af øvrige ejere. Nøgleordet er kvalitet. Farnese Vini har siden starten opkøbt mange andre vinfirmaer/producenter rundt omkring i Italien og er en meget stor aktør på eksportmarkedet. Men selvom firmaet er "nyt", har man hovedsæde i et pragtfuldt middelalderslot midt i Ortonas gamle bydel. Herved anerkender Farnese Vini, at man producerer vine, der har lange historiske traditioner.

Smagsnoter:

Klassifikation DOC
Farve - flot dybrød
Intens aroma med blomme, vanilje, kirsebær og noter af rosin, lakrids og tobak. 
Smagen er meget fyldig, ekstrem blød og lækker med frugtsødme i eftersmagen, en super vin som alle kan lide......
Serveringstemperatur 18°C
Velegnet til vildt, vildsvin, rådyr, oksekød, lagrede oste m.v.


Vis mere
Vis mindre

Primitivo di Manduria Luccarelli - Old Vines

   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %14,5%
LandItalien
OmrådeAbruzzo
VinhusFarnese Vini SRL
Årgang2016
DruerPrimitivo
SmagsretningFrugtig
Kraftig
Halvtør
Velegnet tilAperitif/uden mad
Tunge retter
Smagfulde oste
Julemad
And
Flaskestørrelse75 cl
VarenummerT00531219
Mest sete varer
Forårs-Kassen
Forårs-Kassen Før 801,00
495,00
Rosé-Kassen
Rosé-Kassen Før 592,00
399,00
Anniversario
Anniversario Fra 49,00
Andre har også købt
Edizione
Edizione
Fra 200,00
Primitivo di Manduria DOC
Pommard Petit Clos Monopole