Principato Pinot Grigio
Principato Pinot Grigio

Stærkt vanedannende hvidvin fra Lombardiet!


Producenten bag vinen, Cavit, er et yderst moderne og fremadrettet tænkende kooperativ der består af en mindre gruppe vinproducenter.  Ultra-moderne fremstillings faciliteter bringer Cavit helt i top når det gælder veltillavede vine på højt niveau - endda til særdeles konkurrencedygtige priser! Trentino ligger i Norditalien og strejfer lige netop nordspidsen af Gardasøen, med Trento som hovedstad for både region og zone. (ferierejsende kender området fra passagen ved Brennerpasset).

Vinens karakter:

Frisk og tør hvidvin med tydelige noter af hvide blomster og citrusfrugter i duften. Sprød og delikat i smagen med lette anstrøg af honning. Flot afsluttet med en lækker eftersmag af lemon.



Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er meget alsidig og kan bruges som aperitif, til fisk og skaldyr, hurtige salater og lyst kød.

Nyd den gerne ved cirka 7-8 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på 85% Pinot Grigio og 15% Chardonnay.

Om Pinot Grigio:

Pinot Grigio og Pinot Gris er faktisk den samme grønne vindrue, men med to forskellige navne. I Italien og Californien er druen kendt som Pinot Grigio, mens den i Frankrig er kendt som Pinot Gris. Begge navne bruges i flæng af andre lande.

Vine på Pinot Gris/Pinot Grigio har krydrede og moskusagtige aromaer blandet med honning og eksotisk frugt. Duftnoterne er typisk grapefrugt, ananas, æble, kvæde, lindetræ, honning, safran og smør. Pinot Grigio/Pinot Gris-vinen kan gemmes relativt længe af en hvidvin.

Pinot Gris fra Alsace er ofte fyldigere og mere krydret end Pinot Grigio fra Italien, som så til gengæld er mere frisk og læskende i stilen.















Vis mere
Vis mindre

Principato Pinot Grigio

   På lager
Antal
Alc %12%
LandItalien
OmrådeLombardiet
VinhusCavit
Årgang2019
DruerChardonnay
Pinot Grigio
SmagsretningFyldig
Tør
Frisk
Aromatisk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Skaldyr
Fisk
Salater
Kylling
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
Se video
VarenummerT00631231