Toppen af Ventoux i flydende form
Når gamle vinstokke får lov at slå rødder dybt i kalk- og lerjord, og druerne plukkes i den kølige morgenluft, begynder magien. Kombinationen af Grenache Noir og Syrah er klassisk, men her får du den i en udgave med dybde, struktur og lagringspotentiale. Vinificering og lagring i forskellige tanke og fade giver kompleksitet – og det hele kulminerer i en vin, der virkelig lever op til sit betegnelsen af navnet Summum: toppen!
Vinens karakter:
En kraftfuld og kompleks vin med dybe noter af modne røde bær, krydderier, læder og skovbund. Der er både frisk frugt og modne, tertiære aromaer. Smagen er koncentreret, intens og blød – med lang eftersmag og velintegreret fadpræg.
Hvad er vinen velegnet til?
Den kalder på store retter og langsomme middage. Perfekt til rødt kød, vildt og klassisk fransk cuisine med dybde og fedme. Eller gem den i kælderen et par år og vent på den helt særlige anledning – den har både struktur og sjæl til det.
Serveringstemperatur: 16-18 grader – giv den luft inden servering, så hele paletten kommer frem.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på 50% Grenache Noir og 50% Syrah fra nogle af Mur-Mur-Iums ældste stokke. Druerne håndplukkes tidligt om morgenen for at bevare friskheden. Grenache vinificeres i betontank, Syrah i kegleformet tank. Derefter lagres vinen i 16 måneder på fad for at samle sig og udvikle dybde.
Om producenten:
Domaine Mur-Mur-Ium ligger på sletten, ved foden af Mont Ventoux - som for de fleste Tour de France-entusiaster er kendt som ”det skaldede bjerg”. Interessant og opsigtsvækkende er det, at man hos Mur-Mur-Ium lader druerne hænge længere tid på vinstokkene, end andre producenter, for på den måde at opnå optimal modenhed, som giver mere frugt og fedme, til deres vine.
Hos Mur-Mur-Ium er man endvidere begunstiget ved at være i besiddelse af mange gode mindre vinmarker på de sydlige skråninger af Mont Ventoux, hvilket har resulteret i nogle helt unikke vine. Lige præcis her er der perfekte vækstbetingelser for især Grenache og Syrah, og druerne høstes om natten for at bevare mest mulig frugt og aroma. Alle vinmarker dyrkes uden brug af kemikalier eller pesticider og jorden bearbejdes manuelt. Derudover foregår al høst med håndkraft, og hver druesort vinificeres separat.
Vi har forhandlet vinene fra Mur-Mur-Ium i snart 20 år, og vores kunder elsker dem! Det bekræfter salgstallene kun, og flere vine fra Mur-Mur-Ium har været og er bestsellere, i Holte Vinlager.