Hvis du drømmer om topvin til overkommelige priser, så er Muscadet vejen frem! Det er en meget overset vinstil fra Loire, som laves på Melon-druen. Disse vine er ekstremt elegante og lette med en flot cremet tekstur. Vinmarkerne og subzonerne er altafgørende for kvaliteten, og med denne vin fra subzonen (eller cru’en), Château-Thébaud, er du sikret Muscadet fra øverste hylde!
Vinens karakter:
Forvent delikate noter af hvid fersken, pære og citron sammen med en ekstremt blød, cremet og nærmest olieret tekstur, som kommer fra den lange lagring “sur lie”, altså på gærresterne. Dette er den mest fyldige og dybe vin fra Chéreau Carré!
Hvad er vinen velegnet til?
Det sikre valg er at parre vinen med østers og andet skaldyr. Fisk, lyst kød og salater er også oplagt! Ellers fungerer letheden og den høje syre også som en perfekt aperitif.
Serveringstemperatur: 12 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Denne vin stammer fra La Turmelière, som er en gammel ejendom i subzonen, Château-Thébaud. “L’Orée” betyder “grænsen”, og stokkene gror også i en granitjord på grænsen til skoven.
Efter håndhøstningen sker gæringen i temperaturkontrollerede ståltanke. Vinen lagres derefter på bærmen i 43 måneder under jorden i cementtanke, før den aftappes. Flaskerne opbevares på vineriet i seks måneder til fem år, før de frigives. Denne modne Muscadet produceres kun i de bedste år.
Om producenten:
Vingården Chéreau Carré drives af far-datter-duoen, Bernard Chéreau, som er anden generation, og Louise Chéreau, tredje generation. Deres familiære rødder i regionen går tilbage til det 11. århundrede.
Grundlæggeren af vingården, Bernard Chéreau Sr., var den første til at modne Muscadet-vine på bærmen, en metode, der kaldes “sur lie”, hvilket blev en integreret del af appellationen i 1977.
Både far og søn var pionerer inden for flaskelagrede Muscadet-vine, der var beregnet til at udvikle sig positivt med tiden i kælderen, og de var de første i regionen til at fremhæve denne kvalitet. Louise Chéreau bærer den vision videre ind i fremtiden, og fortsætter familiens filosofi om at fokusere på enkeltmaker, som kaldes, Muscadet Crus Communaux samt lang lagring og absolut kvalitet.