Jas des Oliviers Rosé
Jas des Oliviers Rosé

Økologisk mundgodte fra ProvenceSmukt parfumeret, tør rosévin lavet på en blanding af Grenache og Syrah, fra vinstokke plantet i hjertet af det storslåede Massif des Maures i det centrale Provence.

Oliviers Rosés karakter:

Lys laksefarvet i glasset med fortryllende duft af hybenrose, citrus, jordbær og rabarber. Og så et lille strejf af mynte og estragon. I munden lækker cremet med frisk syre og en vidunderlig lang, delikat eftersmag.

Hvad er vinen velegnet til?

Helt perfekt til de hurtige sommersalater, samt grillede grøntsager og kylling.

Sådan er Oliviers Rosé fremstillet:

Vinen er økologisk dyrket, og lavet på Grenache og Syrah. Vinmarkerne er beliggende i Provence og her består jordbunden hovedsageligt af lerholdig kalksten. Druerne bliver høstet om natten, lige før daggry. Alkoholgæring sker i rustfri ståltanke under kontrolleret temperaturstyring.

Vin fra Provence:

Provence var det første område i Frankrig, der begyndte på vinproduktion, for omkring 2.600 år siden. I dag er der cirka 500 vingårde med vinmarker, der dækker godt 27.000 hektar jord. Et lille område sammenlignet med den næsten ti gange større Languedoc-Roussillon region.

Jordbunden i Provence er typisk en blanding af kisel- og kalkstensjord, og de milde vintre og varme somre giver druer som Grenache, Syrah, Mourvedre, Ugni Blanc, Rolle og Clairette, gunstige vækstbetingelser.

Distriktet var længe anset for at være en producent af middelmådige vine, men har gennem de sidste par årtier oplevet en fornyelse. På trods af de mange vedtægter om blandt andet hvor stor en vinproduktion der er tilladt, er vinene blandt de bedste.

I Provence bruges et bredt udvalg af druer, men rosévin er fortsat en af distriktets specialiteter. Af landets samlede produktion på 140 millioner flasker årligt, produceres 75% i Provence, og heraf 45% rosé.
Vis mere
Vis mindre

Jas des Oliviers Rosé

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %12,5%
LandFrankrig
OmrådeProvence
VinhusDomaine de Régusse
Årgang2018
DruerSyrah
Grenache Noir
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Tør
Velegnet tilSalater
Kylling
Grøntsagsretter
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00731085
Mest sete varer