Glen Scotia Double Cask
Glen Scotia Double Cask

Til prisen et kup!Whisky & Rom magasinet – GODT KØB og 90 point.
World Whiskies Awards - Best Campbeltown Single Malt 2020
World Whiskies Awards - Best Campbeltown Single Malt No Age
Scottish Whisky Awards - Single Malt - No Age Statement 2019 - GOLD

Glen Scotia Double Cask er en single malt whisky fra Campbeltown-regionen i det vestlige Skotland. Navnet ”Double Cask” refererer til fadlagringen på to forskellige slags fade: først first-fill boubonfade og dernæst op til 12 måneder i fade, som har indeholdt den søde sherry kaldet Pedro Ximénez, hvilket giver fylde og sødme til whiskyen. Den er tappet ved 46% alkohol uden kølefiltrering.

Duften er karamelliseret med hints af bagte æbler, fersken og sirup. I munden er whiskyen fed og let sødmefuld, med noter af karamel, fersken og strejf af mynte. Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand eller to.

Glen Scotia ligger i Campbeltown i det sydvestlige Skotland. Området var i gamle dage kendt som verdens whiskyhovedstad, men i dag ligger der kun 3 aktive destillerier: Springbank, Glengyle (Kilkerran) og Glen Scotia. Her har det lille destilleri lavet whisky siden 1832, dog med mange afbrydelser undervejs. I dag ejes det af Loch Lomond Group, og destilleriet har produceret kontinuerligt siden 1999, men ikke på fuld kapacitet. Så sent som 2011, hvor whisky-boomet allerede var godt i gang, lavede Glen Scotia kun 130.000 liter, selvom kapaciteten er på omkring 800.000. Mon ikke de har sat produktionen lidt i vejret nu? Vi håber det!

Stilen er medium-fyldig og salt, til tider med besøg af små, flygtige røgpust. Glen Scotia laver nemlig både urøget og medium-røget whisky, dog med det overvejede fokus på det førstnævnte.
Vis mere
Vis mindre

Glen Scotia Double Cask

399,00
   På lager
Antal
Alc %46%
TypeWhisky
LandSkotland
Flaskestørrelse70 cl.
VarenummerP80500320
Mest sete varer