Spændende, usvovlet Côtes-du-Rhône
A En Perdre Le Soufre spiller sjovt på det franske udtryk a en perdre le souffle – "at miste pusten" – og det er præcis, hvad denne vin gør, men på den bedste måde! Den er helt uden tilsat svovl og skabt af Elodie Jaume, der tager tøjlerne hos det legendariske Domaine des Chanssaud i Châteauneuf-du-Pape.
Vinens karakter:
Flot dybrød farve med et strejf af magenta. Duften er frisk og krydret med noter af bær fra skovbunden, sort peber og varme krydderier. Glæd dig til en fyldig og læskende smag, som er pakket med mørk frugt og et dejligt syrligt pift, der holder den frisk.
Hvad er vinen velegnet til?
Sublim vin til lam, vildt og simreretter. Nydes lettere afkølet, så den virkelig kan shine!
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er primært lavet på Grenache og Syrah, fermenteret naturligt og lagret på beton, så smagen står knivskarpt.
Om producenten:
Elodie Jaume er en ambitiøs og passioneret vinmager, der repræsenterer den nye generation hos Domaine des Chanssaud, et velrenommeret vinhus i hjertet af Châteauneuf-du-Pape. Med et skarpt fokus på bæredygtighed dyrker hun Grenache, Syrah og Mourvèdre efter både økologiske og biodynamiske principper – en tilgang, der respekterer både jorden og traditionerne.
Elodie er kendt for at give sine vine en moderne kant, uden at give køb på områdets klassiske arv. Hun eksperimenterer med minimal indgriben i kælderen, blandt andet ved at undgå tilsætning af svovl, hvilket giver vine, der er både levende og autentiske.
Med en stærk kombination af respekt for tradition og lyst til fornyelse er Elodie Jaume hurtigt ved at etablere sig som en spændende stemme inden for Rhône-vine.