Cuvée du Lion Rouge
Cuvée du Lion Rouge

Lækker rødvin til super pris!


Denne rødvin afspejler flot den klassiske middelhavskarakter. Den er aromatisk, elegant og meget let tilgængelig.

Vinmarkerne er beliggende i det sydlige Frankrig tæt på Nîmes, hvor romerne byggede monumenter som den spektakulære Pont du Gard, en gigantisk akvædukt og Arenes de Nîmes. Arenaen blev oprindeligt brugt til gladiatorshows. I dag bruges den til tyrefægtning (corridas).

Vinens karakter:

Vinen har en rubinrød farve og en udtryksfuld duft af røde frugter og bær. Smagen er fyldig og frugtig og byder også på lette krydderier, samt lakridsede anstrøg. Den er blød og afrundet og meget anvendelig - både til og uden mad.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er meget alsidig og kan nydes til stort set alt lige fra frikadeller til kød fra grillen. Også meget velegnet som hyggeglas.Sådan er Cuvée  du Lion fremstillet:

Vinen er lavet primært på Grenache og en smule Syrah. Den er ikke blevet fadlagret.

Om vine fra Gard i Sydfrankrig:

Fem århundreder før vores tid var  det grækerne der mestrede kunsten at dyrke vinstokke i regionen. Romerne fortsatte derefter med at udvide og forædle vindyrkningen. Fra det 8. århundrede udviklede munkene store vingårde omkring klostrene. Saint-Gilles klosteret - et religiøst centrum - leverede vine til de paver, der havde etableret sig i Avignon.

I det 17. århundrede blomstrede regionen takket være udviklingen af transportmidler. Opførelsen af Midi-kanalen formede landskabet så regionen kunne drage fordel af sluseportene, som gjorde gør vanding og vinproduktion lettere. Ankomsten af jernbanerne fremskyndede et økonomisk boom.

Jordbunden i Gard består primært af småsten på jord med ler og kalksten - typisk for områderne omkring Rhône-dalen. Her blæser Mistral-vinden året rundt, hvilket er en bonus for vinstokkene.
Vis mere
Vis mindre

Cuvée du Lion Rouge

   På lager
Antal
Alc %13%
LandFrankrig
OmrådeSydfrankrig
Årgang2018
DruerSyrah
Grenache Noir
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Velegnet tilAperitif/uden mad
Kylling
Gris
Allround
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
Se video
VarenummerT00531713
Andre har også købt
Bulletin Shiraz
Bulletin Shiraz
Fra 55,00
Beaujolais AOC
Beaujolais AOC
Fra 65,00
Hverdagens Rødvine
Hverdagens Rødvine
Før 460,00
340,00