Saftig sydfransk charme på flaske
Côtes du Rhône er et af de områder i Frankrig, hvor man får allermest vin for pengene – især når vi bevæger os uden for de mest berømte appellationer. Her nede i det sydlige Rhône elsker man Grenache, og det mærkes i glasset: varme, sol og masser af frugt. Det er ikke fin vin med løftet lillefinger, men snarere en ærlig, saftig hverdagsvin med charme og karakter. Og så har denne vin en særlig detalje: den ret sjældne drue Marselan, som giver et lille krydret tvist til den klassiske sydrhône-stil.
Vinens karakter:
En flot, klar rød farve i glasset – ikke mørk og tung, men levende og indbydende. Duften er frugtig og umiddelbar, og smagen er blød og rund med masser af modne røde bær. Ingen vilde tanniner, bare en vin der glider lige ned og efterlader dig med et smil på læberne.
Hvad er vinen velegnet til?
Den er skabt til grillet kød, krydrede pølser, sommerfrokoster og alt det, der foregår under åben himmel. En rigtig terrassevin til både bøffer og baggårdshygge. Den har ikke brug for det store forkromede køkken – bare god mad og godt selskab.
Serveringstemperatur: 18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Man holder sig til de gode gamle traditioner her: druerne bliver afstilket og presset, og så får de lov at gære med skallerne i 10-15 dage for at trække farve og smag. Blendet er 60% Grenache Noir, 30% Syrah og 10% Marselan. Efter vinterens naturlige klaring tappes vinen på flaske om foråret – klar til at nydes ung og frisk.
Om producenten:
Chateau de Montmirail blev grundlagt i 1960 af Maurice Archimbaud, men det er i dag hans børnebørn, Philippe og Sylvie Bouteiller, der fører arven videre. Vingården er resultatet af deres bedstefars livsværk – et projekt, der tog 20 år og forbandt familiens gamle ejendom i Vacqueyras med nye vinmarker, han selv ryddede og plantede på de stejle skråninger ved Dentelles de Montmirail i Gigondas. Et ægte familieforetagende med solidt håndværk og masser af historie i flasken.