Denne Amarone er fremstillet af 70% Corvina, 25% Rondinella og 5% Molinara. Den har en dyb, mørk rubinrød farve med svag violet kant. Den har en kraftig bouquet af blommer og kirsebær, med en attraktiv antydning af kaffe og kakao. Vinens struktur og høje alkoholniveau giver denne Amarone en flot lang eftersmag. Perfekt til klassiske retter som andesteg, flæskesteg eller dyrekølle.
Fremstillingsmetode: Den er produceret efter den kendte metode som romerne kaldte "appassimento"(druetørring). Druerne plukkes i september/oktober og de bedste klaser lægges til tørre på bambusstativer. Ved udgangen af januar vejer druerne 35 % mindre og har et koncentreret sukkerindhold.
Efter presning gærer mosten i 45 dage på egetræsfade og derefter hældes den på store fade, hvor den alkoholiske gæring fortsætter i 35 dage. Den færdiggærede vin lagres 22 måneder på fade af henholdsvis slovensk og fransk eg, og derefter minimum 4 måneder på flaske.
Årgang 2012: 5 stjerner på vinavisen. dk uge 10 2015.
Alc % | 15% |
|
Land | Italien |
|
Område | Veneto |
|
Vinhus | Coste Scaligere |
|
Årgang | 2015 |
|
Druer | Corvina Rondinella Molinara
|
|
Smagsretning | Kraftig Krydret Tør
|
|
Velegnet til | Tunge retter Smagfulde oste Julemad
|
|
Flaskestørrelse | 75 cl. |
|
Type | Rødvin
|
|
Varenummer | P12020315 |
|
|
|