Tavel - måske verdens bedste rosé?
Nogle vil mene at de bedste rosévine laves i Tavel i Sydrhône. Sikkert er det i hvert fald at du altid er garanteret en fyldig, tør og kompleks type rosé fra Tavel. Det er rosé med en enorm dybde og de kræver som regel også noget mad til. Prøv denne, hvis du holder af rosévin med karakter, struktur og masser af smag!
Vinens karakter:
Tør og fyldig med salte noter, tørrede abrikoser og krydderier. Vinen er levende med en velintegreret balance mellem frugt, syre og krydderier. Den rene frugt giver i kombination med kalkede tanniner vinen en rigtig fin afslutning.
Hvad er vinen velegnet til?
Smager formidabelt til lyst kød eller asiatisk krydret mad.
Serveringstemperatur cirka 10 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på Grenache, Syrah og Cinsault.
Om Tavel:
Tavel er en appellation i den sydlige del af Rhônedalen. De vinmarker, der producerer appellationens vine, er placeret omkring byen Tavel, lige sydvest for Orange og nordvest for Avignon. Vinene fremstilles overvejende af druerne Grenache, Syrah og Clairette. Vinene er et mere komplekst alternativ til hvidvine.
Jordbundsforholdene i området er for det meste stenede og sandede, og kan prale af fremragende dræningskvaliteter, som tvinger vinstokkene til at grave dybe, stærke rodsystemer på jagt efter vand og næringsstoffer. Der er områder med kalksten, der genererer det lettere, mere delikate element i de ellers robuste rosévine, og så er der også områder med mere røde, jernrige jordarter, der har en tendens til at resultere i vine med mere tekstur og rigere smagsnoter.
Populariteten og berømmelsen af Tavel rosévine har ført til en stigning af produktion i området.