Muscadet-vinene fra Loire er verdens mest oversete klassiske hvidvinsstil. De er lavet på Melon-druen, som nærmest udelukkende dyrkes her i området.
Vinen er bl.a. den mest oplagte østersvin, og så er den også en af hovedingredienserne i den uhyre populære belgiske ret, moules frites.
Det er nogle lette, elegante og gemmeværdige vine, hvor du får ekstremt meget vin for pengene! Prøv her en af de mere seriøse flasker fra Chéreau Carré.
Vinens karakter:
Vinen har lækre, dybe noter af frisk lime og citron, østersskal og havsalt, som sammensmeltes med en flot smag af kvæde og pære.
Hvad er vinen velegnet til?
Perfekt som aperitif eller til skaldyr, fisk, oste og hvidt kød.
Serveringstemperatur: 12 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Det første terroir, og familiens hjem, er Chasseloir, en vingård med skiferjord i hjertet af Muscadet Sèvre-et-Maine-appellationen, på skråningerne over floden, Maine. Cuvée Comte Leloup stammer fra et 5 hektar stort område ved indgangen til deres hjem, kaldet Château de Chasseloir, med vinstokke på over 100 år, som er de ældste i Muscadet-regionen.
Håndhøstede druer bringes til vinificeringskælderen, hvor arbejdet udføres udelukkende ved hjælp af tyngdekraften, uden brug af pumper, som kan forårsage oxidation og mindske de aromatiske egenskaber i vinene. Af samme grund bruges kun vildgær fra vingården i gæringsprocessen. Vinen lagres 9-10 måneder “sur lie” på gærresterne.
Comte Leloup modnes altid i flasken i lang tid, inden den frigives, og den produceres kun i fremragende årgange. Som et resultat vil Comte Leloup ældes i mere end 20 år!
Om producenten:
Vingården Chéreau Carré drives af far-datter-duoen, Bernard Chéreau, som er anden generation, og Louise Chéreau, tredje generation. Deres familiære rødder i regionen går tilbage til det 11. århundrede.
Grundlæggeren af vingården, Bernard Chéreau Sr., var den første til at modne Muscadet-vine på bærmen, en metode, der kaldes “sur lie”, hvilket blev en integreret del af appellationen i 1977.
Både far og søn var pionerer inden for flaskelagrede Muscadet-vine, der var beregnet til at udvikle sig positivt med tiden i kælderen, og de var de første i regionen til at fremhæve denne kvalitet. Louise Chéreau bærer den vision videre ind i fremtiden, og fortsætter familiens filosofi om at fokusere på enkeltmaker, som kaldes, Muscadet Crus Communaux samt lang lagring og absolut kvalitet.