Royal Oporto Colheita Port 2008
Royal Oporto Colheita Port 2008
Lækker og indbydende Colheita portvin fra den varme 2008 årgang.
Den har en rig frugt og flot balanceret friskhed. En klasse portvin i Tawny stilen, med Real Companhia Velha's kendetegnende friske, røde frugtprofil.
Elementer af tørrede rosiner og brændte figner præger smagen. Den efterfølges af en behagelig afslutning der leder tankerne hen på mandler.

Colheita (udtales 'culjeta' = høstår på portugisisk) er af portvinstypen tawny – altså en fadlagret port, som også kaldes for årgangs-tawny. Colheita skal lagres i mindst syv år på store egetræsfade, og aftapningsåret skal stå på bagetiketten. Den er drikkeklar, når den er tappet, og udvikler sig ikke videre. Den ret korte prop viser, at den ikke er beregnet til langtidslagring efter tapning. Ved kølig og mørk opbevaring holder den dog fint uåbnet i adskillige år uden at miste sine kvaliteter; de yngre udgaver endnu længere end de ældre.

Da vinen ligger på fad indtil tapning og derfor er vant til luftkontakt under sin udvikling, kan den nydes åben i længere tid efter åbning, især hvis den opbevares koldt. En måned kan være en tommelfingerregel. De finere nuancer i de ældste vine vil dog efterhånden tabe noget. Da vinen er druespritforstærket og med høj sødmegrad, bliver den ikke dårlig eller sur som en almindelig vin, men mere tam i udtrykket, hvis man lader den stå åben meget længe.
Vis mere
Vis mindre

Royal Oporto Colheita Port 2008

299,00
   På lager
Antal
Alc %20%
LandPortugal
OmrådePorto
VinhusReal Companhia Velha
Årgang2008
SmagsretningKrydret
Halvtør
Velegnet tilAperitif/uden mad
Skimmelost
Dessert
Flaskestørrelse75 cl.
TypePortvin
Winespectator90 point
VarenummerT02131095
Andre har også købt
Royal Oporto Rosé
Rivesaltes Ambré
Grenache Grandiose
Grenache Grandiose
Fra 95,00