Muscadet er den mest pålidelige og budgetvenlige hvidvin i verden, da stort set hvilken som helst flaske har den forventede klassiske stil; let og cremet med en blid frugtprofil samt høj syre og mineralitet.
Ønsker du dog en topvin fra en af områdets 10 cru’er, så er de ekstremt billige. Dette er virkelig sjældent set for hvidvine med et gemmepotentiale på i hvert fald 20 år.
Denne vin er fra cru’en, Clisson, hvor høstudbyttet skal være lavere og modenheden større. Desuden lagrer cru’erne længere ”sur lie”, på gærresterne, som giver en langt mere cremet og fed autolytisk smag, samt en større dybde. Dette er altså det blandt ypperste, Muscadet kan byde på!
Vinens karakter:
Vinen har en elegant lethed med delikate noter af citron, pære og hvid fersken. Teksturen føles fed og nærmest olieret grundet dens lange lagringstid på gærresterne. Se frem til en høj og forfriskende syre og en imponerende mineralitet.
Hvad er vinen velegnet til?
Dette er en klassisk østersvin og en perfekt parring til skaldyr generelt. Prøv den også til fisk, lyst kød og salater.
Serveringstemperatur: 12 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen produceres på slottet, La Turmelière, en gammel ejendom beliggende i Château-Thébaud langs floden Maine. Le Sillon des Braudière er en enkeltmark i Clisson-cru’en.
Efter håndhøsten, sker gæringen i temperaturkontrollerede ståltanke. Vinen lagrer derefter “sur lie”, altså på bundfaldet i 35 måneder i underjordiske cementtanke, inden den aftappes. Flaskerne lagres på vingården i to til fem år, inden de frigives. Vinen produceres kun i de bedste år.
Om producenten:
Vingården Chéreau Carré drives af far-datter-duoen, Bernard Chéreau, som er anden generation, og Louise Chéreau, tredje generation. Deres familiære rødder i regionen går tilbage til det 11. århundrede.
Grundlæggeren af vingården, Bernard Chéreau Sr., var den første til at modne Muscadet-vine på bærmen, en metode, der kaldes “sur lie”, hvilket blev en integreret del af appellationen i 1977.
Både far og søn var pionerer inden for flaskelagrede Muscadet-vine, der var beregnet til at udvikle sig positivt med tiden i kælderen, og de var de første i regionen til at fremhæve denne kvalitet. Louise Chéreau bærer den vision videre ind i fremtiden, og fortsætter familiens filosofi om at fokusere på enkeltmaker, som kaldes, Muscadet Crus Communaux samt lang lagring og absolut kvalitet.