Château de la Chesnaie Muscadet Sur Lie
Château de la Chesnaie Muscadet Sur Lie

Muscadet - den undervurderede hvidvin fra Loire.


Muscadet Sur Lie er desværre en lidt overset vin fra Loire, hvor Sancerre som regel tager omtalen. Det er lidt synd for denne Muscadet er et formidabelt glas og så til en meget fornuftig pris!

Anmeldelser:

90 point og GODT KØB i Din Vin guide
5 stjerner og GODT KØB i EB

Vinens karakter:

Ren, frisk vin med lækre noter af citron, pære og hvide blomster, samt lidt ristede noter fra lagringen på gærrester. God syre og udpræget mineralitet, samt en lang eftersmag med en lille rest af CO2, som giver en forfriskende prikken på tungen.

Hvad er vinen velegnet til?

Denne type vin er med sin lette krop og mineralske karakter, virkelig god til retter med sarte smagsnuancer, der skal fremhæves, men ikke overdøves af vinen.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på druen, Melon de Bourgogne. Den er ikke fadlagret, men den har lagret cirka 12 måndeder, "sur lie", dvs. på bundfald efter gæringen. Det er med til at give vinen noget mere fylde og karakter.

Om producenten:

Chéreau-Carré-familien er de sidste vinproducenter i landsbyen Basse-Goulaine. I 1960’erne købte familien slottet, Château de la Chesnaie, som i dag er adskilt fra vinmarkerne. Det har man gjort for at sikre den bedst mulige kvalitet i vinene, da omkostningerne fra slottet ikke påvirker økonomien i forhold til vinfremstillingen.

Château de la Chesnaie ligger helt ideelt på en solrig skråning med skifer-holdig jordbund, og det er den optimale placering, når der skal laves Muscadet Sèvre & Maine Sur Lie-hvidvine på højeste niveau.


Det er ikke så ofte, at man smager en Muscadet  Sur Lie, men her er en god en af slagsen. Den har sin friske smag fra druen Melon de Bourgogne og et strejf af gærsmag fra fadgæringen på bundfaldet (sur lie). Dertil en lille rest af CO2, som giver en forfriskende prikken på tungen. En dejlig vin - prøv den eksempelvis som ledsager til en frokost.

Cherau-Carré

Chereau-Carré er kendt, og anerkendt som en af de bedste producenter i Pays Nantais, for kvaliteten af deres 50 ha vinmarker i Saint Fiacre i hjertet af appellationen Sevre-et-Maine og for forskelligheden af deres vine.Deres vine udtrykker en høj håndværksmæssig kunnen, og deres brug af de bedste druer fra de bedste marker mærkes tydeligt i duft og smag.

De er repræsenteret i mere end 15.000 restauranter i Frankrig, deriblandt de mest prestigiøse.Vis mere
Vis mindre

Château de la Chesnaie Muscadet Sur Lie

   På lager
Antal
Alc %12%
LandFrankrig
OmrådeLoire
VinhusChâteau de la Chesnaie
Årgang2017
DruerMelon
SmagsretningTør
Frisk
Mineralsk
Velegnet tilSkaldyr
Fisk
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
Din Vin Guide90 point
GODT KØB
Ekstra Bladet
GODT KØB
VarenummerT01011023
Mest sete varer
Fontaine du Sud
Fontaine du Sud Fra 69,00
Spanien Kassen
Spanien Kassen Før 785,00
525,00
C de Camille
C de Camille Fra 55,00
Anniversario
Anniversario Fra 49,00