Muscadet - den undervurderede hvidvin fra Loire
Muscadet Sur Lie er desværre en lidt overset vin fra Loiredalen, hvor Sancerre som regel tager omtalen. Det er lidt synd, da denne Muscadet er et formidabelt glas – og så til en ekstremt fornuftig pris!
Château de la Chesnaie ligger helt ideelt på en solrig skråning med skiferholdig jordbund, hvilket er den optimale placering, når der skal laves Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie-hvidvine på højeste niveau. Her får du altså en superklassisk vin!
Vinens karakter:
Ren, frisk vin med lækre noter af citron, pære og hvide blomster, samt lidt ristede noter fra lagringen på gærrester. God syre og udpræget mineralitet, samt en lang eftersmag med en lille rest af CO2, som kan give en forfriskende prikken på tungen.
Hvad er vinen velegnet til?
Denne type vin er med sin lette krop og mineralske karakter, virkelig god til retter med sarte smagsnuancer, der skal fremhæves, men ikke overdøves af vinen.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på druen, Melon. Den er ikke fadlagret, men den har lagret cirka 12 måneder, "sur lie" – dvs. på det bundfald af gærrester, der dannes efter gæringen. Sur lie-lagringen er med til at give vinen noget mere fylde og karakter.
Om producenten:
Vingården Chéreau Carré drives af far-datter-duoen, Bernard Chéreau, som er anden generation, og Louise Chéreau, tredje generation. Deres familiære rødder i regionen går tilbage til det 11. århundrede.
Grundlæggeren af vingården, Bernard Chéreau Sr., var den første til at modne Muscadet-vine på bærmen, en metode, der kaldes “sur lie”, hvilket blev en integreret del af appellationen i 1977.
Både far og søn var pionerer inden for flaskelagrede Muscadet-vine, der var beregnet til at udvikle sig positivt med tiden i kælderen, og de var de første i regionen til at fremhæve denne kvalitet. Louise Chéreau bærer den vision videre ind i fremtiden, og fortsætter familiens filosofi om at fokusere på enkeltmaker, som kaldes, Muscadet Crus Communaux samt lang lagring og absolut kvalitet.