Cape Tranquility
Cape Tranquility

Den perfekte allroundvin.


Jagten på den sikre allroundvin kan være en udfordring - den skal naturligvis smage godt og være let tilgængelig. Den skal kunne drikkes både til mad og uden mad – og passe til stort set al slags mad. Den skal kunne åbnes ved uformelle situationer - eksempelvis når venner, familie eller naboen kigger forbi.

Vinens karakter:

Ikke helt uden grund er dette vores mest solgte vin fra Sydafrika. Cape Tranquility smager meget bedre end vin i samme prisklasse. Tre markante druer er blandet så forvent en palet af mørke bær og lette krydderier i duften. Smagen overasker fra starten med blød frugt, fin syre og bløde tanniner. Vinen sætter sig ikke i munden, men tilfredsstiller tungen med sødlige frugttoner og så en klar tør finish. 

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er anvendelig i stort set alle henseender, hvad enten du skal bruge den som ledsager til mad, eller som festligt indslag i en høj- eller uhøjtidelig anledning.  

Sådan er Cape Tranquility fremstillet:

Vinen er lavet på et blend af Pinotage, Shiraz og Petit Verdot.

Vin fra Sydafrika:

Sydafrika er et betydningsfuldt vinland, der producerer meget vin - og af god kvalitet. Fra et vinareal på cirka 100.000 hektar (som svarer til Bordeaux) fremstilles 90 millioner hektoliter vin om året, hvilket placerer landet som nr. otte i verden (2012). I Danmark er det nr. syv med cirka 9 % af markedet.

Vinavlen er især baseret på franske druesorter, og hvidvin udgør 55 % af produktionen. Hovedparten af de 3440 vinbønder leverer deres druer til kooperativer, mens kun 275 vingårde eller såkaldte estates selv fremstiller, aftapper og sælger vinen. I 1973 fik Sydafrika en vinlov, hvorefter de bedre vine med betegnelsen Wine of Origin skal angive druesort, årgang og distrikt.

Af de cirka 90 større og mindre vindistrikter ligger de fleste i et bælte langs havet ved Cape Town. Paarl og Stellenbosch tegner sig for 1/3 af vinarealet, og her laves også de bedste rødvine.

I 1688 flygtede mange franske huguenotter til Sydafrika. Fra Loire medførte de druen Chenin, som under navnet Steen udgør 27% af vinarealet. Den blå drue Pinotage er landets specialitet. Den blev skabt i 1925 som en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault (Hermitage).Vis mere
Vis mindre

Cape Tranquility

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandSydafrika
OmrådeSwartland
VinhusPulpit Rock Winery
DruerShiraz
Petit Verdot
Pinotage
SmagsretningFrugtig
Halvtør
Solmoden
Velegnet tilAperitif/uden mad
Allround
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00532435
Mest sete varer