Benromach Speyside Single Malt 10 år
Benromach Speyside Single Malt 10 år

Old school Speyside.  • Lagret på en blanding af bourbon- og sherryfade.

  • Afslutningsvis får whiskyen et års finish på oloroso-sherryfade.

  • Duften byder på fed sherry, nødder, gammel eg, chokolade og brændte fade.

  • I smagen opdages afrundede noter af malt, modne, røde bær, mild tørverøg og en dejlig eftersmag af let brændt karamel.

  • Bør nydes rent, eventuelt med en dråbe vand eller to.Benromach er essensen af et håndværks-destilleri. Det er hands-on, hele vejen igennem, og nok det mindste destilleri i speyside. Kun 2 mand er involveret i produktionen! Der er ingen termometre eller trykmålere på deres pot-stills – man sikrer at tingene kører som de skal med ”sound, touch and sight”. Det er gammeldags, men det er fantastisk godt. Benromach har sat barren urimeligt højt for deres konkurrenter i Speyside.

Benromach er grundlagt i år 1898 og var et af de destillerier som måtte lukke i 1983, hvor der blev drukket meget lidt whisky og industrien haltede. Men lykkeligvis genopstartede Benromach produktionen i 1998, som (indtil videre) det eneste af de mange savnede destillerier som slukkede kedlerne i det skæbnesvangre år. Det var den uafhængige aftapper, Gordon & MacPhail som vækkede Benromach til live. I 1993 købte de hvad der var tilbage af destilleriet (et par washbacks og de tomme bygninger) og brugte derefter de næste 5 år på at renovere og installere nyt udstyr.

Gordon & MacPhail er kendt for at have kæmpemæssige mængder af gammel whisky, som firmaet har købt gennem årene, og de var således unikt stillede til at kigge deres ”flydende bibliotek” igennem og spore sig ind på den stil, som Benromach havde haft før lukningen. Det nye destilleri blev så designet, så det bedst muligt kunne ramme den gamle stil, og man har sågar installeret en malt-kværn som er bygget i 1913! Især mente man, at et hint af røg var yderst vigtigt. Sådan smagte Speyside-whisky i gamle dage, for før 1960’erne maltede de fleste destillerier selv, og her brugte man altså både kul og tørv. Deres standard malt peates til 10-12 ppm, men de laver også en lille smule whisky med en væsentlig kraftigere røg.
Vis mere
Vis mindre

Benromach Speyside Single Malt 10 år

399,00
   På lager
Antal
Alc %43%
TypeWhisky
Alder10 år år
LandSkotland
Flaskestørrelse70 cl.
VarenummerP80500305
Andre har også købt
Loch Lomond Single Malt
Teeling Single Malt
Glen Scotia Double Cask