Amrut Fusion Single Malt
Amrut Fusion Single Malt

Whisky fra Indien i særklasse.


  • Amrut Fusion er en røget single malt whisky fra Bangalore i Indien.

  • Farven er gylden og duften byder på masser af malt, chokoladefudge, urter og bålrøg.

  • Smagen er intens og olieret med chokolade, kaffe og blommer. Fin underliggende note af tørverøg og en god saltbalance.

  • Bør nydes rent, evt. med et par dråber vand.

  • Amrut Fusion skiller sig ud fra de andre whiskies i Amruts sortiment ved at være lavet med en del røget malt fra Skotland: omtrent 75% er urøget, indisk malt, mens resten er fra Skotland og med en væsentlig mængde røg. Den bliver tappet ved fornuftige 50% alkohol, og er ikke tilsat farvestof eller kølefiltreret.

Anmeldelser:

Bartender Spirits Awards - World Whisky Producer Of The Year 2019
Bartender Spirits Awards - World Whisky Of The Year 2019

Om producenten:

Amrut er et familieejet destilleri i Bangalore i Indien. Her begyndte man at lave maltwhisky allerede tilbage i 1980’erne. I lang tid blev whiskyen kun brugt i blends (og langt det meste af destilleriets produktion er faktisk vodka, gin og rom), men i 2004 blev Amrut lanceret som et single malt-brand, i starten kun i Skotland og først i 2010 i Indien. I dag er Amrut at finde på hylderne i over 40 lande, og destilleriet har opnået international anerkendelse med et hav af priser og medaljer i bagagen.

Byggen dyrkes i det nordlige Indien og maltes i Jaipur og Delhi, før den gæres og destilleres hos Amrut i Bangalore. Man bruger også en lille smule røget malt importeret fra Skotland. Det varme klima bevirker en utrolig hurtig modning og en meget høj fordampning, og derfor er Indiens indtil videre ældste whisky ”kun” 12 år gammel: den snedigt navngivne Greedy Angels, som Amrut frigav i 2016. Alt Amrut tappes uden kølefiltrering eller tilsat farvestof.
Vis mere
Vis mindre

Amrut Fusion Single Malt

475,00
   På lager
Antal
Alc %50%
TypeWhisky
LandIndien
Flaskestørrelse70 cl.
VarenummerP80500313