Sublim enkeltmarks-hvidvin fra Yealands.
Denne Sauvignon Blanc viser den vidunderlige karakter, som druerne fra Seaview Vineyard er kendt for - nemlig en meget aromatisk frugtsmag med en livlig smag og ren, elegant og mineralsk eftersmag.
Vinens karakter:
Duften præges af passionfrugt, solbærblade, friske urter og lyse citrusnoter. Smagen er struktureret og elegant med en karakteristisk, mineralsk finish.
Hvad er vinen velegnet til?
Nyd gerne vinen som aperitif eller til stenbiderrogn, friskfangede østers, rejer og muslinger. Matcher også en lækker salat med gedeost.
Serveringstemperatur cirka 8-10 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på Sauvignon Blanc-druer fra vinmarken, Seaview Vineyard. Denne havudsigt-vinmark i Awatere-dalen er udsat for nogle af de hårdeste vækstforhold i Marlborough: høj solskin og megen vind, kølige nætter og meget begrænset nedbør regn. Denne vin er en blanding af to forskellige blokke på ejendommen - en varmere, beskyttet indre blok og så en kystblok. Vinen skaber harmoni imellem de forskellige blokke: den varme parcel, der bidrager med de ekspressive aromaer, og den køligere parcel, der giver vinen den mineralske rygrad.
Om producenten:
På datoen 08.08.08 offentliggjorde Peter Yealands sin vision for første gang: han ville være verdens mest bæredygtige vinproducent! Han vidste allerede dengang at hvis det skulle blive muligt for ham at producere vin i absolut topkvalitet, som ville kunne høste stor anerkendelse, ja så skulle han indgå et ”partnerskab” med naturen. Han vidste også at han på ingen måde ville gå på kompromis med hans dybt forankrede kærlighed til naturen og hans miljøbevidste principper. Filosofien lykkedes og i dag er Yealands Family Wines profileret som én af verdens bedste producenter af bæredygtige vine.
Al vinproduktion er CO2 neutral og alt hvad der kan genbruges, bliver genbrugt.
Yealands grundprincipper:
•Regnvand opsamles og spildevand renses og genbruges
•Brug af minifår (Babydoll) der går rundt mellem vinstokkene og spiser ukrudt
•Brug af sol- og vindenergi
•Der plantes vilde blomster mellem vinstokkene – de tiltrækker insekter som holder vindruerne fri for sygdomme
•Store vådområder omkring vinmarkerne gavner både flora og fauna
•Fritgående høns spiser uvelkomne insekter – og laver tilmed æg til de ansatte.
•Der spilles klassisk musik for vinstokkene – det har vist sig efter studier at gavne kvaliteten. Et eksperiment har også vist at de høns der går i nærheden af musikken, lægger større æg – helt præcist 16% større!