Sjældent set Timorasso fra Langhe!
‘Sto fuori' betyder, “jeg er udenfor”, hvilket druerne til denne vin også er; i den forstand, at de dyrkes langt fra det vestlige Alessandria, som ellers er det klassiske område for Timorasso-druen. I navnet ligger også en smule 'galskab', fordi man skal være “fuori" (italiensk udtryk for at være “en smule skør”), hvis man vil plante Timorasso i det østlige Langhe-distrikt.
Resultatet er dog fremragende i Virnas nye, sprøde hvidvinshit!
Vinens karakter:
Vinen har en gul stråfarve med noter af blomster, pære og knuste sten. Den er frisk i munden og velsmagende med dejlige nuancer af mineraler og grapefrugt.
Den opkvikkende og skarpe syre holder vinen livlig og klar i udtrykket.
Hvad er vinen velegnet til?
Det er en perfekt vin at kombinere med fisk, hvidt kød med aromatiske urter og ost, hvor den udfolder sin elegance og duft.
Serveringstemperatur: 9-10 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Druerne får en blid presning efterfulgt af gæring i ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 18/19°C. Vinen efterlades på bærmen i cirka 6 måneder for at opnå mere kompleksitet, hvorefter den er klar til aftapning i juni.
Om producenten:
Virna bliver i dag regnet for en af de absolut førende producenter i Piemonte, hvor vinene bliver fremhævet i mange af de mest kendte vintidsskrifter i verden.
Virna Borgogno blev færdig på ønolog skolen i Alba i 1991, og allerede 10 år senere etablerede hun vinhuset, Virna, som hun i dag driver sammen med sin søster, Ivana, og hendes mand, Giovanni.
Decanter (verdens største vinmagasin) skriver bl.a. følgende om Virna:
"This is an up- and coming estate that has a tasting room right in the Barolo town centre, so it's easy to visit."