Denne udsøgte Spumante er baseret på et blend af Chardonnay-vine, fra forskellige årgange – de ældste af dem har været fadlagret. Grundet vinens meget omstændige fremstillingsproces, laves den kun i meget begrænsede mængder. Fremstillingsprocessen er speciel fordi der kun anvendes den naturlige gær – det vil sige den gær som sidder på drueskallen. Under hele forløbet undergår vinen stringente og kontinuerlige analyser. Selve gæringen tager minimum 8 måneder, og foregår ved meget lave temperaturer. De aromatiske egenskaber i gæren bliver maksimeret, ved jævnlig omrøring i tankene. Når vinen er blevet hældt på flasker, lagrer den yderligere 8 måneder. Alt dette gøres for at opnå elegance og balance i en, i forvejen kompleks symfoni af aromaer og smagsnoter.
Smagen er fyldig, tør, og afrundet af frugtige og krydrede elementer. Den bør nydes afkølet ved cirka 10-14 grader. Vinen er ideel til fiskeretter, pastaretter i flødesovs, lyse kødretter, og salte oste. Og selvom det ikke er en dessertvin, så er den en perfekt nydelse efter et måltid!
5 stjerner og 93 point fra flaskehalsen.nu:
"Toscanske bobler er ikke det, vi smager mest af. Italienske Chardonnay-bobler er heller ikke ligefrem den oftest tilbagevendende gæst på anmelderlisten. Begge dele gør, at Carpineto Farnito Brut skiller sig ud. Men det er langt fra det eneste, der gør den til en særling. For den kommer samtidig i en meget lang og slank flaske, der får selv den mest langstilkede Riesling-flaske til at virke lille. Forvent ikke, at du kan have denne flaske i en almindelig vinreol eller i et almindeligt vinkøleskab. Faktisk var jeg nødt til at rydde en hel hylde i det almindelige køleskab for at få plads til den – for den var nødt til at ligge på skrå. Og det ville kræve en større ommøblering af køleskabslågen, hvis den skulle kunne få plads i oprejst stilling ved siden af mælken og mælkesnitterne.
Nå – det betyder så også, at man er nødt til at drikke den, når den først er åben, for den er ikke til at sende tilbage på køl, når først proppen er skudt af. Og det er heldigvis en fornøjelse, for på trods af det store afkølingsbøvl, så er det faktisk besværet værd. Det minder mere om en Franciacorta fra Lombardiet, end det minder om en Prosecco, for her er en elegance og skarphed, som man ellers kun oplever i en god Cava, en velskabt Cremant eller i de fineste italienske bobler. Prisen er da også højere end flertallet af de Proseccoer, der sælges på det danske marked, men stadig er vi på et niveau, hvor kvaliteten overstråler udskrivningen. Det er tørt, frugtigt og charmerende, og boblerne har et livligt og energisk spil, der er med til at øge fornemmelsen af en vin med masser af liv og ungdommelighed. Det er rigtig dejligt – og jeg skal helt sikkert ud og investere i en kasse af disse. Men først må jeg hellere få bestilt et overdrevet odd-size-aflangt køleskab…"
I 1967 skabte Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo, Carpineto. De havde de primære mål at revolutionere vindyrkning, samt producere en Chianti Classico af så høj kvalitet, at den ville blive internationalt berømt. De to vinfanatikere så et stort uudnyttet potentiale i det toskanske landskab, og med deres knivskarpe sans for innovation, og forståelse for såkaldt ”cutting edge technology” – som kort fortalt kan oversættes til den førende teknologi indenfor IT, enheder, teknikker og udvikling – lykkedes det dem at gøre virkelighed ud af deres drømme. Carpineto er en international succes, og vinene sælges i over 70 lande. Intensiteten, integriteten, og konsistensen, har givet dem et solidt omdømme blandt forbrugere og anmeldere. Carpinetos vine, specielt de lagrede røde, har høstet et utal af priser og anerkendelser, gennem årene. Til stadighed eksperimenterer Giovanni og Antonio med vinene, som de innovative pionerer de er.