Herlig frisk og fyldig hvidvin fra Sicilien.
På Sicilien laver man fantastiske hvidvine på Grillo-druen og denne vin er ingen undtagelse.
Grillos karakter:
Farven er gul med grønne nuancer og duften byder på citrus, salvie og grønne æbler. Smagen er dejlig frisk et har et mildt strejf af hvid peber i afslutningen. Strukturen er en anelse fed, hvilket godt kan minde lidt om en Chardonnay.
Hvad er vinen velegnet til?
Ideel til alle former for fisk- og skaldyrsretter, kylling og gris.
Drik gerne vinen ved cirka 12 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på Siciliens grønne signaturdrue, Grillo. Få regndage, varm temperatur det meste af året, samt ikke mindst varme somre giver en perfekt modning af druerne. Druerne høstes i september måned, når de har opnået den fulde modning. Gæring sker herefter i ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 16 grader, hvorefter vinen tappes på flasker.
Om Grillo:
Grillo er en grønsort, som er mest udbredt på det vestlige Sicilien. Den er produktiv og færdes fint i det rå sicilianske klima med varme somre og kolde vintre. Den er mildt aromatisk, har ofte fine blomster- og urtenoter, og så er den fyldig med en markant citrussmag. Grillo er en naturlig krydsning af to andre sicilianske sorter, Catarratto og den sicilianske Muscat-sort Zibibbo.