En ægte Stauning-klassiker, og den første whisky de sendte på markedet!
Stauning Whisky, der holder til mellem Ringkøbing og Skjern, blev grundlagt i 2005 af ni venner som Danmarks første whiskydestilleri. I de første år var det et rent hobbyprojekt, men i dag er Stauning et navn, man taler om og som bliver nydt over den ganske verden. Det skyldes ikke mindst den unikke smag, der er baseret på lokalt korn.
Stauning Rye's karakter:
Den flydende udgave af et friskbagt dansk rugbrød? En dansk rye whisky med en mørk og ristet duft og en lang eftersmag med strejf af moden frugt. Dette er en anderledes rye whisky. Kombinationen af gulvmaltet rug og byg og destillering på pot still, giver en blød, frugtig og fyldig whisky.
Sådan er Rye fremstillet:
Brygget på lokal rug og byg, og 100% gulvmaltet korn i destilleriet. Modnet i 3-4 år i nye amerikanske egetræsfade. Dobbeltdestilleret i små pot stills opvarmet over åben ild. Ufiltreret - bundfald kan forefindes. 100% håndlavet på destilleriet af rene lokale råvarer.
Om Stauning:
Grundlæggerne af Stauning Whisky havde ikke meget at gøre godt med, da de startede op i 2005. Mindst af alt, nogen som helst viden om, hvordan man brygger whisky. Men de havde en fælles passion, nysgerrighed og lyst til at eksperimentere og skabe.
En afsidesliggende landsby ved den jyske vestkyst, ni venner (en læge, en kok, en slagter, en lærer, en helikopterpilot og fire ingeniører), to små pot stills og et nedlagt slagteri. Og så havde de landskabet omkring dem: vinden, havet, markerne, lyngen og tørvemoserne. Og noget af Danmarks reneste vand. Hvad mere kan man ønske sig?
Staunings whisky har gennem de seneste år vundet mange priser i de største internationale whiskykonkurrencer. Den seneste er en guldmedalje fra International Wine and Spirit Competition (IWSC) for deres Rye whisky.