”Beskidt” fortolkning af Staunings Rye-whisky
Oplev Dirty Bastard, som er en videreudvikling af Bastard-whiskyen, der gennemgår modning i hele tre forskellige fade. Først i nye amerikanske egetræsfade, dernæst i mexicanske mezcal-fade, der efterlader os med den velkendte Stauning Bastard.
Det stopper dog ikke her! Bastard rejser herefter ind i ølfadenes verden med en afslutning på Mexican Hot Chocolate Stout-fade fra det anerkendte, danske bryggeri, To Øl!
Dirty Bastards karakter:
Dirty Bastards helt særlige lagringsmetoder, resulterer i smagsnoter af korn, kanel, kakao og tobak, der harmonerer med mørk chokolade, vanilje, ristede nødder, chili og mørkt øl.
Sådan er Dirty Bastard fremstillet:
Whiskyen er fremstillet på rug, og er først lagret på amerikanske fade; dernæst på mexicanske mezcal-fade, hvor den så får en finish på Mexican Hot Chocolate Stout-fade fra det danske bryggeri, To Øl. Denne videreudvikling af Stauning Bastard-whisky udsættes altså for “den dobbelte mexicanske behandling”!
Om Stauning:
Grundlæggerne af Stauning Whisky havde ikke meget at gøre godt med, da de startede op i 2005. Mindst af alt, nogen som helst viden om, hvordan man brygger whisky. Men de havde en fælles passion, nysgerrighed og lyst til at eksperimentere og skabe.
En afsidesliggende landsby ved den jyske vestkyst, ni venner (en læge, en kok, en slagter, en lærer, en helikopterpilot og fire ingeniører), to små pot stills og et nedlagt slagteri. Og så havde de landskabet omkring dem: vinden, havet, markerne, lyngen og tørvemoserne. Og noget af Danmarks reneste vand. Hvad mere kan man ønske sig?
Staunings whisky har gennem de seneste år vundet mange priser i de største internationale whiskykonkurrencer. Den seneste er en guldmedalje fra International Wine and Spirit Competition (IWSC) for deres Rye whisky.