Rye-whisky med mexicansk temperament!
Vinden fra Vesterhavet blander blod med Mexicos ørken i denne dobbelt-destillerede rye whisky, der er lagret på gamle mezcal-fade. En illegal kærlighedsaffære med en blid og eksotisk eftersmag!
Bastards karakter:
Denne spændende kombination af rye og mezcal danner et elegant gadekryds af en rye whisky, hvis lige du ikke finder andre steder i verden.
Sådan er Bastard fremstillet:
Whiskyen er fremstillet på rug og brygget på rene vestjyske råvarer, maltet på gulvet i Staunings destilleri og dobbelt-destilleret over åben ild. Efter 3-4 år på nye, brændte amerikanske egefade rundes whiskyen af med mindst 6 måneders ophold i gamle mezcalfade fra mexicanske, Oro de Oaxaca.
Om Stauning:
Grundlæggerne af Stauning Whisky havde ikke meget at gøre godt med, da de startede op i 2005. Mindst af alt, nogen som helst viden om, hvordan man brygger whisky. Men de havde en fælles passion, nysgerrighed og lyst til at eksperimentere og skabe.
En afsidesliggende landsby ved den jyske vestkyst, ni venner (en læge, en kok, en slagter, en lærer, en helikopterpilot og fire ingeniører), to små pot stills og et nedlagt slagteri. Og så havde de landskabet omkring dem: vinden, havet, markerne, lyngen og tørvemoserne. Og noget af Danmarks reneste vand. Hvad mere kan man ønske sig?
Staunings whisky har gennem de seneste år vundet mange priser i de største internationale whiskykonkurrencer. Den seneste er en guldmedalje fra International Wine and Spirit Competition (IWSC) for deres Rye whisky.
Se flere varianter af Stauning Whisky og læs den korte version af destilleriets historie ved at
klikke her.