Stauning Veteran Whisky
Stauning Veteran Whisky

Danish Rye - Single Cask Whisky i topkvalitet!


I samarbejde med veterankortet.dk har vi udvalgt dette fad, som er unikt aftappet til os. Vi har smagt fade fra Irland og Skotland, men den store vinder var uden sammenligning denne fra det verdenskendte og anmelderroste danske destilleri Stauning. Smagen er forrygende lækker – krydret, frugtig og kompleks. En mesterlig whiskyoplevelse der uden tvivl, vil glæde en ægte kender! Når du køber en Stauning Veteran Whisky er du samtidigt med til at støtte vores danske veteraner.

Sådan er Stauning Veteran Whisky fremstillet:

Whiskyen består af 70% gulvmaltet rug og 30% gulvmaltet byg. I første omgang ligger den på Virgin American White Oak, hvorefter den har lagret på Panama romfade, indtil den bliver tappet. Den er i øvrigt destilleret over åben ild. Destilleret 1/7 2017 - tappet i oktober 2020.

Etiketten:
Men inspiration i 1864 slaget, som muligvis svækkede landet udadtil, men indadtil i sidste ende styrkede det, er etiketten en hyldest til de veteraner som kom ud af - ikke bare 1864, men også de forudgående 3 års krige (de sleviske krige). Dem kan alle danskere identificere sig med, og det var samtidig der veteraner som begreb for alvor opstod i Danmark. Veteraner som var blevet såret i krig fik blandt andet et tiggerkort der gav dem tilladelse til at tigge mad og logi - hvilket man i øvrigt ikke så negativt på dengang. Det er en lidt sjov parallel at drage til det Veterankort vi har i dag. Veteranerne på billedet er fra 1864 og vises som en mere afslappet person som har udstået sin tjeneste og nu viser en mere afslappet form.

Om Veterankortet.dk:

Veterankortet.dk samler rabatter og fordele for danske veteraner og er en ikke-politisk, non-profit organisation. Organisationen blev skabt på foranledning af Jimmi Schoubo Povlsen, der startede veterankortet.dk i 2018. Firmaer der aktivt vælger at støtte op om Veterankortet.dk har alle valgt at anerkende Danmarks udsendte ved at give rabatter til kortholdere af veterankortet. For at opnå flere, samt bedre fordele og tilbud til Danmarks veteraner skal man oprette en bruger på Veterankortet.dk, således at virksomhedernes rabatkoder og lign. kun tilfalder veteraner.

Jimmi Schoubo Povlsen:
"Ideen om en veteran whisky, opstod egentlig fordi, vi til samling med andre lande der deltage i internationale operationer, ikke er så synlige i vores støtte til veteraner eller mennesker der bliver udsendt. Derfor har vi sat os for, at gøre veteraner mere synlige i hverdagen - blandt andet med produkter som kan købes af alle. Det er vigtigt for os, at veteranerne kan gå ud i butikkerne og se et produkt, som udelukkende er blevet til grundet deres indsats. Det er meningen at det skal styrke sammenholdet veteraner imellem, men også så børn af veteraner kan se at der er produkter til, fordi far eller mor har været udsendt."

Hedeland, tørvemoser og klitter så langt øjet rækker...

Grundlæggerne af Stauning Whisky havde ikke meget at gøre godt med, da de startede op i 2005. Mindst af alt, nogen som helst viden om, hvordan man brygger whisky. Men de havde en fælles passion, nysgerrighed og lyst til at eksperimentere og skabe.

En afsidesliggende landsby ved den jyske vestkyst, ni venner (en læge, en kok, en slagter, en lærer, en helikopterpilot og fire ingeniører), to små pot stills og et nedlagt slagteri. Og så havde de landskabet omkring dem: vinden, havet, markerne, lyngen og tørvemoserne. Og noget af Danmarks reneste vand. Hvad mere kan man ønske sig?

Staunings whisky har gennem de seneste år vundet mange priser i de største internationale whiskykonkurrencer. Den seneste er en guldmedalje fra International Wine and Spirit Competition (IWSC) for deres Rye whisky.

Vis mere
Vis mindre

Stauning Veteran Whisky

Før 599,00
499,00
Tilbuddet gælder så længe lager haves.
   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
TypeWhisky
Alc %46%
LandDanmark
Producent Stauning Whisky
Flaskestørrelse50 cl
VarenummerPM8101205
Mest sete varer
Andre har også købt
Mission Gin
Mission Gin
329,00
Postnummer Rom
Uno En Mil Single Oak Cask