Schloss Bockfliess St. Laurent
Schloss Bockfliess St. Laurent

Østrigsk specialitetVindruen St. Laurent er en gammel sort, som tidligere var meget udbredt i det centrale Europa, men i dag ses den stort set kun i Østrig. Den både blomstrer og modner tidligt. Druen har tykke skaller og kan derfor give vine med dyb farve, koncentreret ekstrakt og markante tanniner.

St. Laurents karakter:

Utrolig blød og velsmagende vin, der byder på stor kompleksitet. Den er robust og flot struktureret. I smagen findes frugt og bær - især solbær og blåbær. Vinen er lav på syre, og tanninerne er flot integreret.

Vinen er lavet på ren St. Laurent og er ikke blevet fadlagret.

Hvad er vinen velegnet til?

St. Laurent er en vin der egner sig rigtig godt til mellemfyldige retter. Fx en Wienerschnitzel mit gemüse, vil være oplagt - for nu at blive i den østrigske terminologi.

Serveres ved 16-18 grader. Bør drikkes ung - og inden for 5 år fra høståret.

Weingut Pfaffl - kåret til Europas bedste vingård i 2016, af Wine Enthusiast!


Vinproducenten bag Schloss Bockfliess-vinene er ingen ringere, end den meget respekterede Pfaffl-familie. Her er der tale om et ægte familieforetagende. Roman Pfaffl er 2. generation på vingården og sammen med sin søster Heidemarie Fischer står han i spidsen for Weingut Pfaffl. Roman er passioneret vinavler, og mens han får jord under neglene i vinmarkerne, så sørger Heidemarie for de administrative og markedsføringsmæssige opgaver. Forældrene er stadig en del af hverdagen på vingården, men de er så småt trådt i baggrunden.

Pfaffl begyndte vindyrkningen på markerne omkring den lille by Stetten. Her finder vi stadig hovedsædet og de første vinmarker, men i dag råder Pfaffl over vinmarker i 13 forskellige landsbyer i området. Roman lægger enorm stor værdi i omhyggelig pleje af vinmarkerne. Han betragter netop grundig pleje af vinstokkene, som en enestående mulighed for at få udtrykt den helt specielle karakter i regionens jordbundsforhold på. Roman er winemaker og en rigtig "kælderrotte" i ordets bedste forstand. Vinsmagning er hans passion. Når han har brug for en pause, finder han inspiration til at udforske Weinviertel-bakkerne på sin racercykel.

Roman Pfaffl afslører én af hemmelighederne bag det særlige præg, en del af vinene fra Pfaffl har. De lagrer nemlig ikke kun på franske egefade, men en del af dem også på østrigske acacie-fade. ”Det giver en mere frugtpræget stil og nogle mere fyldige vine, der for mig er meget østrigsk i stilen”, siger Roman Pfaffl.

Schloss Bockfliess ligger ved landsbyen, Weinviertel, i det nordøstlige Østrig. Slottet (schloss) har eksisteret siden 1200-tallet og har haft et utal af ejere og familier boende. Vinmarkerne omkring slottet troner på nærmest majestætisk facon ud over Marchfeld-sletten. Samtidig nyder vinstokkene godt af det varme klima, imens Hochleiten-skoven mod nord virker som et beskyttende skjold mod den kolde nordenvind.
Vis mere
Vis mindre

Schloss Bockfliess St. Laurent

   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %13%
LandØstrig
VinhusSchloss Bockfliess
Årgang2018
DruerSt. Laurent
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Velegnet tilGris
Steg af gris
Mellemfyldige retter
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00531481
Mest sete varer