Schloss Bockfliess St. Laurent
Schloss Bockfliess St. Laurent

Spændende østrigsk specialitet.


KÅRET TIL ØSTRIGS BEDSTE VINGÅRD - FOR 4. ÅR I TRÆK!
KÅRET TIL EUROPAS BEDSTE VINGÅRD 2016, AF WINE ENTHUSIAST!

Vindruen St. Laurent er en gammel sort, som tidligere var meget udbredt i det centrale Europa, men i dag ses den stort set kun i Østrig. Den både blomstrer og modner tidligt. Druen har tykke skaller og kan derfor give vine med dyb farve, koncentreret ekstrakt og markante tanniner.

Anmeldelser af årgang 2019:


Flaskehalsen.nu - 5 stjerner, oktober 2020:
"Når denne vin på den særlige og besværlige østrigske St. Laurent-drue skænkes i glasset, så bydes man velkommen af en dejlig fyldig og saftig aroma. Den virker på samme tid markant og blød, men alligevel både let og lys, og det er modspil, der giver en fortrinlig energi. Det er ikke så ofte, at jeg støder på en St. Laurent i denne prisklasse, der for alvor smager godt, for det er en druesort, der er noget af en bandit at håndtere på vinmarkerne, og som derfor giver vinbønderne en del grå hår i hovedet. Men her er det altså lykkedes at skabe en mægtig St. Laurent til en pris, hvor de fleste kan være med, og det gør den bestemt værd at prøve, hvis man vil stifte bekendtskab med denne skønne druesort."

5 stjerner og GODT KØB i Ekstrabladet:
"En frugtig vin med masser af røde kirsebær, jordbær og violer i smagen. En let og imødekommende vin, pænt balanceret med en flot frugtig afslutning."

16,5 point ud af 20 fra Forlaget Smag.

St. Laurents karakter:

Utrolig blød og velsmagende vin, der byder på stor kompleksitet. Den er robust og flot struktureret. I smagen findes frugt og bær - især solbær og blåbær. Vinen er lav på syre, og tanninerne er flot integreret.

Vinen er lavet på ren St. Laurent og er ikke blevet fadlagret.

Hvad er vinen velegnet til?

St. Laurent er en vin der egner sig rigtig godt til mellemfyldige retter. Fx en Wienerschnitzel mit gemüse, vil være oplagt - for nu at blive i den østrigske terminologi.

Serveres ved 16-18 grader. Bør drikkes ung - og inden for 5 år fra høståret.

Om producenten

Bag Schloss Bockfliess-vinene står ingen ringere, end den meget respekterede Pfaffl-familie. Her er der tale om et ægte familieforetagende – en familie der virkelig samles, og ikke kun ved julemiddagen. Alle påtager sig en bestemt rolle og nyder at opfylde den.

Roman Josef Pfaffl er ansvarlig for vinene og har ordet i kælderen. Hans far Roman anvender sin erfaring og intuition i vinmarkerne. Søster Heidemarie tager ansvaret for markedsføring og salg. Og mor Adelheid gør vingården til et muntert sted, tager sig af gæster og ser efter den næste generation i familien.

Roman og Adelheid Pfaffl startede deres lille vingård med under én hektar vinmarker for cirka 40 år siden, og i dag råder Pfaffl over imponerende 110 hektar vinmarker. Fordelingen af vinstokke på så mange forskellige marker i forskellige områder giver stor forskel i jordbunden og mikroklimaet, som Pfaffl forstår at udnytte til deres fordel. Der findes kun få andre vinproducenter, der formår at bringe hver enkelt marks karakteristika frem i vinen, som Pfaffl gør. Pfaffls vine spænder fra let og legende til kraftig og koncentreret.


Vis mere
Vis mindre

Schloss Bockfliess St. Laurent

   På lager
Antal
Alc %13,5%
LandØstrig
VinhusSchloss Bockfliess
Årgang2020
DruerSt. Laurent
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Velegnet tilGris
Mellemfyldige retter
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerP18010120
Mest sete varer
Hverdagens Rosévine
Hverdagens Rosévine Før 525,00
340,00
Roc de Candelon
Roc de Candelon Fra 69,00
Hverdagens Hvidvine
Hverdagens Hvidvine Før 476,00
340,00
Andre har også købt
El Goru
El Goru
Fra 79,00
Observer Merlot Private Reserve
Bourgogne Pinot Noir