Schloss Bockfliess Pinot Noir
Schloss Bockfliess Pinot Noir

Et "must-try" for enhver Pinot Noir-elsker!Flagskibet fra Schloss Bockfliess. Er du til Pinot Noir, så kan du godt glæde dig til en smagsoplevelse i særklasse.

Vinens karakter:

Denne Pinot Noir har en god fedme og varme over sig - lidt atypisk for druen. Den er krydret og dyb i smagen af mørke frugter og der opleves også noter af tør engelsk lakrids. Frugtsyren er nedtonet og tanninerne er silkebløde. Eftersmagen byder på et snert af kirsebærsten i en skøn, tør finish.

Vinen er lagret på barrique fade.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er et rigtig godt valg til kødretter med en spicy krydring, samt fuglevildt.

Serveres ved 18-19 grader. Iltes en times tid på karaffel.

Weingut Pfaffl – kåret til Europas bedste vingård i 2016, af Wine Enthusiast!


Vinproducenten bag Schloss Bockfliess-vinene er ingen ringere, end den meget respekterede Pfaffl-familie. Her er der tale om et ægte familieforetagende. Roman Pfaffl er 2. generation på vingården og sammen med sin søster Heidemarie Fischer står han i spidsen for Weingut Pfaffl. Roman er passioneret vinavler, og mens han får jord under neglene i vinmarkerne, så sørger Heidemarie for de administrative og markedsføringsmæssige opgaver. Forældrene er stadig en del af hverdagen på vingården, men de er så småt trådt i baggrunden.

Pfaffl begyndte vindyrkningen på markerne omkring den lille by Stetten. Her finder vi stadig hovedsædet og de første vinmarker, men i dag råder Pfaffl over vinmarker i 13 forskellige landsbyer i området. Roman lægger enorm stor værdi i omhyggelig pleje af vinmarkerne. Han betragter netop grundig pleje af vinstokkene, som en enestående mulighed for at få udtrykt den helt specielle karakter i regionens jordbundsforhold på. Roman er winemaker og en rigtig "kælderrotte" i ordets bedste forstand. Vinsmagning er hans passion. Når han har brug for en pause, finder han inspiration til at udforske Weinviertel-bakkerne på sin racercykel.

Roman Pfaffl afslører én af hemmelighederne bag det særlige præg, en del af vinene fra Pfaffl har. De lagrer nemlig ikke kun på franske egefade, men en del af dem også på østrigske acacie-fade. ”Det giver en mere frugtpræget stil og nogle mere fyldige vine, der for mig er meget østrigsk i stilen”, siger Roman Pfaffl.

Schloss Bockfliess ligger ved landsbyen, Weinviertel, i det nordøstlige Østrig. Slottet (schloss) har eksisteret siden 1200-tallet og har haft et utal af ejere og familier boende. Vinmarkerne omkring slottet troner på nærmest majestætisk facon ud over Marchfeld-sletten. Samtidig nyder vinstokkene godt af det varme klima, imens Hochleiten-skoven mod nord virker som et beskyttende skjold mod den kolde nordenvind.
Vis mere
Vis mindre

Schloss Bockfliess Pinot Noir

   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %13,5%
LandØstrig
VinhusSchloss Bockfliess
Årgang2017
DruerPinot Noir
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Velegnet tilKrydrede retter
Fuglevildt
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00531483
Mest sete varer