Schloss Bockfliess Grüner Veltliner
Schloss Bockfliess Grüner Veltliner

Grüner Veltliner som den skal smageIngen anden vin udtrykker sjælen i Weinviertel, ligeså godt som denne hvidvin gør: Den er krydret, forfriskende og diskret underspillet. Virkelig høj klasse.

Grüner Veltliners karakter:

Klassisk Grüner Veltliner - og når den er bedst. Grønne friske toner med et fint og elegant bid. Dejlig ren i stilen og med fin, ren og tør frugt. Smagfuld i den lette og raffinerede stil.

Hvad er vinen velegnet til?

Grüner Veltliner er lidt af en mirakelvin til mad. Den formår nemlig at matche de krydrede karry-retter fuldstændig fantastisk. Også chili/wasabi inspirerede retter vil gå formidabelt til vinen. Disse skal dog ikke være for kradse...

Vinen er også et oplagt valg til din fisk og til lyst kød, som fx en marineret svinemørbrad.

Weingut Pfaffl – kåret til Europas bedste vingård i 2016, af Wine Enthusiast!


Vinproducenten bag Schloss Bockfliess-vinene er ingen ringere, end den meget respekterede Pfaffl-familie. Her er der tale om et ægte familieforetagende. Roman Pfaffl er 2. generation på vingården og sammen med sin søster Heidemarie Fischer står han i spidsen for Weingut Pfaffl. Roman er passioneret vinavler, og mens han får jord under neglene i vinmarkerne, så sørger Heidemarie for de administrative og markedsføringsmæssige opgaver. Forældrene er stadig en del af hverdagen på vingården, men de er så småt trådt i baggrunden.

Pfaffl begyndte vindyrkningen på markerne omkring den lille by Stetten. Her finder vi stadig hovedsædet og de første vinmarker, men i dag råder Pfaffl over vinmarker i 13 forskellige landsbyer i området. Roman lægger enorm stor værdi i omhyggelig pleje af vinmarkerne. Han betragter netop grundig pleje af vinstokkene, som en enestående mulighed for at få udtrykt den helt specielle karakter i regionens jordbundsforhold på. Roman er winemaker og en rigtig "kælderrotte" i ordets bedste forstand. Vinsmagning er hans passion. Når han har brug for en pause, finder han inspiration til at udforske Weinviertel-bakkerne på sin racercykel.

Roman Pfaffl afslører én af hemmelighederne bag det særlige præg, en del af vinene fra Pfaffl har. De lagrer nemlig ikke kun på franske egefade, men en del af dem også på østrigske acacie-fade. ”Det giver en mere frugtpræget stil og nogle mere fyldige vine, der for mig er meget østrigsk i stilen”, siger Roman Pfaffl.

Schloss Bockfliess ligger ved landsbyen, Weinviertel, i det nordøstlige Østrig. Slottet (schloss) har eksisteret siden 1200-tallet og har haft et utal af ejere og familier boende. Vinmarkerne omkring slottet troner på nærmest majestætisk facon ud over Marchfeld-sletten. Samtidig nyder vinstokkene godt af det varme klima, imens Hochleiten-skoven mod nord virker som et beskyttende skjold mod den kolde nordenvind.
Vis mere
Vis mindre

Schloss Bockfliess Grüner Veltliner

   På lager
Antal
TypeHvidvin
Alc %12%
LandØstrig
VinhusSchloss Bockfliess
Årgang2018
DruerGrüner Veltliner
SmagsretningTør
Frisk
Aromatisk
Velegnet tilFisk
Krydrede retter
Asiatisk
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00631003
Mest sete varer
Andre har også købt
Baby Doll Sauvignon Blanc
Saronsberg Sauvignon Blanc
Baby Doll Pinot Gris