Schloss Bockfliess Grüner Veltliner
Schloss Bockfliess Grüner Veltliner

Grüner Veltliner som den skal smage.


KÅRET TIL ØSTRIGS BEDSTE VINGÅRD - FOR 4. ÅR I TRÆK!
KÅRET TIL EUROPAS BEDSTE VINGÅRD 2016, AF WINE ENTHUSIAST!

Ingen anden vin udtrykker sjælen i Weinviertel, ligeså godt som denne hvidvin gør: Den er krydret, forfriskende og diskret underspillet. Virkelig høj klasse.

Anmeldelser:

5 stjerner og 91 point fra flaskehalsen.nu, maj 2020:
"Jeg har tidligere haft armene højt hævet over Schloss Bockfliess-vinene med betegnelsen Gemischter Satz. Det er et klassisk østrigsk hvidvinsblend, der blandt andet består af nationaldruen Grüner Veltliner, og her er det netop den druesort, der får lov at vise sig frem på egen hånd.

Med talentfulde og ambitiøse Weingut Pfaffl ved roret giver det i denne flaske en dejlig aroma og en skøn syre, og fornemmelsen på tungen er på nippet til at være perlende. En vin med en skøn fylde, der giver et indtryk af, at den ikke er helt så tør, som de perlende og friske nuancer ellers antyder. Den er rigtig lækker."


Årgang 2018:
Vinavisen.dk - 5 stjerner

Grüner Veltliners karakter:

Klassisk Grüner Veltliner - og når den er bedst. Grønne friske toner med et fint og elegant bid. Dejlig ren i stilen og med fin, ren og tør frugt. Smagfuld i den lette og raffinerede stil.

Hvad er vinen velegnet til?

Grüner Veltliner er lidt af en mirakelvin til mad. Den formår nemlig at matche de krydrede karry-retter fuldstændig fantastisk. Også chili/wasabi inspirerede retter vil gå formidabelt til vinen. Disse skal dog ikke være for kradse.

Vinen er også et oplagt valg til din fisk og til lyst kød, som fx en marineret svinemørbrad.

Om producenten:

Bag Schloss Bockfliess-vinene står ingen ringere, end den meget respekterede Pfaffl-familie. Her er der tale om et ægte familieforetagende – en familie der virkelig samles, og ikke kun ved julemiddagen. Alle påtager sig en bestemt rolle og nyder at opfylde den.

Roman Josef Pfaffl er ansvarlig for vinene og har ordet i kælderen. Hans far Roman anvender sin erfaring og intuition i vinmarkerne. Søster Heidemarie tager ansvaret for markedsføring og salg. Og mor Adelheid gør vingården til et muntert sted, tager sig af gæster og ser efter den næste generation i familien.

Roman og Adelheid Pfaffl startede deres lille vingård med under én hektar vinmarker for cirka 40 år siden, og i dag råder Pfaffl over imponerende 110 hektar vinmarker. Fordelingen af vinstokke på så mange forskellige marker i forskellige områder giver stor forskel i jordbunden og mikroklimaet, som Pfaffl forstår at udnytte til deres fordel. Der findes kun få andre vinproducenter, der formår at bringe hver enkelt marks karakteristika frem i vinen, som Pfaffl gør. Pfaffls vine spænder fra let og legende til kraftig og koncentreret.

Vis mere
Vis mindre

Schloss Bockfliess Grüner Veltliner

   På lager
Antal
Alc %12%
LandØstrig
VinhusSchloss Bockfliess
Årgang2019
DruerGrüner Veltliner
SmagsretningTør
Frisk
Aromatisk
Velegnet tilFisk
Krydrede retter
Asiatisk
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
flaskehalsen.nu
VarenummerT00631003
Mest sete varer