Schloss Bockfliess Gemischter Satz
Schloss Bockfliess Gemischter Satz

Gammel tradition holdes i hævd - heldigvisGemitzer Satz er en vin lavet på druer fra en enkelt vinmark, hvor der vokser mange forskellige druesorter. Man holder ikke helt styr på fordelingen af hvilke, og hvor meget af hver. Alle druer høstes på samme tid, og herefter sammensættes vinen ud fra hvad producenten synes, år for år. I dag er disse vinstokke efterhånden så gamle, at de får tæt på samme resultat hvert år.

En anderledes og vigtig tradition der bør fortsættes - især når vinen smager som denne gør.

Gemischter Satz' karakter:

Vinen har en kraftfuld duft af krydderier. Også i smagen er vinen krydret, mens grønne frugter og en dyb og lækker druesmag afslutter vinen elegant.

Hvad er vinen velegnet til?

Skøn vin til salat, fiskeretter med kant og frokostanretninger. Kan også drikkes til kød fra grillen, som et alternativ til rødvin.

Weingut Pfaffl – kåret til Europas bedste vingård i 2016, af Wine Enthusiast!


Vinproducenten bag Schloss Bockfliess-vinene er ingen ringere, end den meget respekterede Pfaffl-familie. Her er der tale om et ægte familieforetagende. Roman Pfaffl er 2. generation på vingården og sammen med sin søster Heidemarie Fischer står han i spidsen for Weingut Pfaffl. Roman er passioneret vinavler, og mens han får jord under neglene i vinmarkerne, så sørger Heidemarie for de administrative og markedsføringsmæssige opgaver. Forældrene er stadig en del af hverdagen på vingården, men de er så småt trådt i baggrunden.

Pfaffl begyndte vindyrkningen på markerne omkring den lille by Stetten. Her finder vi stadig hovedsædet og de første vinmarker, men i dag råder Pfaffl over vinmarker i 13 forskellige landsbyer i området. Roman lægger enorm stor værdi i omhyggelig pleje af vinmarkerne. Han betragter netop grundig pleje af vinstokkene, som en enestående mulighed for at få udtrykt den helt specielle karakter i regionens jordbundsforhold på. Roman er winemaker og en rigtig "kælderrotte" i ordets bedste forstand. Vinsmagning er hans passion. Når han har brug for en pause, finder han inspiration til at udforske Weinviertel-bakkerne på sin racercykel.

Roman Pfaffl afslører én af hemmelighederne bag det særlige præg, en del af vinene fra Pfaffl har. De lagrer nemlig ikke kun på franske egefade, men en del af dem også på østrigske acacie-fade. ”Det giver en mere frugtpræget stil og nogle mere fyldige vine, der for mig er meget østrigsk i stilen”, siger Roman Pfaffl.

Schloss Bockfliess ligger ved landsbyen, Weinviertel, i det nordøstlige Østrig. Slottet (schloss) har eksisteret siden 1200-tallet og har haft et utal af ejere og familier boende. Vinmarkerne omkring slottet troner på nærmest majestætisk facon ud over Marchfeld-sletten. Samtidig nyder vinstokkene godt af det varme klima, imens Hochleiten-skoven mod nord virker som et beskyttende skjold mod den kolde nordenvind.
Vis mere
Vis mindre

Schloss Bockfliess Gemischter Satz

   På lager
Antal
TypeHvidvin
Alc %12%
LandØstrig
VinhusSchloss Bockfliess
Årgang2018
SmagsretningFyldig
Krydret
Tør
Velegnet tilSalater
Lette retter
Fisk med kraftig sauce
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00631011