Schloss Bockfliess Gemischter Satz
Schloss Bockfliess Gemischter Satz

Gemischter Satz - gammel tradition holdes i hævd.


KÅRET TIL ØSTRIGS BEDSTE VINGÅRD - FOR 4. ÅR I TRÆK!
KÅRET TIL EUROPAS BEDSTE VINGÅRD 2016, AF WINE ENTHUSIAST!

Gemitzer Satz er en vin lavet på druer fra en enkelt vinmark, hvor der vokser mange forskellige druesorter. Man holder ikke helt styr på fordelingen af hvilke, og hvor meget af hver. Alle druer høstes på samme tid, og herefter sammensættes vinen ud fra hvad producenten synes, år for år. I dag er disse vinstokke efterhånden så gamle, at de får tæt på samme resultat hvert år.

En anderledes og vigtig tradition der bør fortsættes - især når vinen smager som denne gør.

Gemischter Satz' karakter:

Vinen har en kraftfuld duft af krydderier. Også i smagen er vinen krydret, mens grønne frugter og en dyb og lækker druesmag afslutter vinen elegant.

Hvad er vinen velegnet til?

Skøn vin til salat, fiskeretter med kant og frokostanretninger. Kan også drikkes til kød fra grillen, som et alternativ til rødvin.

Anmeldelser:

Årgang 2018
5 stjerner på flaskehalsen.nu, februar 2020:
"Østrigsk vin er ved at vinde flere og flere danske hjerter, og der er efterhånden flere og flere, der kender de lokale østrigske druesorter som Grüner Veltliner, Zweigelt og St. Laurent. Men hvad er det nu for noget med det dér Gemischter Satz?

Her er ikke tale om en bestemt druetype, men heller ikke om et almindeligt blend af forskellige druer. I stedet er dette en fremgangsmåde, som du måske også kender fra portugisisk rødvin, hvor man gerne har mange forskellige druesorter på samme mark, uden helt at vide, hvor stor en del af vinstokkene, der er af hvilken type.

Sådan er det også med den østrigske Gemischter Satz. Her er druerne høstet på samme tid på samme mark – men med forskellige typer af druer. Vinmageren Roman Pfaffl, der også står bag de blændende vine, der lanceres under familiens eget navn, sætter det endelig blend sammen i sidste ende, og det er han altså god til.

Smagen har en flot kombination af frugt, syre og krydderier, der gør den til en sand nydelse på en lun forårsaften eller til en let anretning med lidt salat eller krydret kylling. Min foretrukne måde at nyde Gemischter Satz på vil dog til enhver tid være som et stand-alone-glas, for den rummer alt det, der skal til, for at være en helt igennem ægte hyggespreder.


5 stjerner og GODT KØB i EB, februar 2020:
"Blend fra marken som ligger tæt på Wiens centrum. Blomstret i næsen med melon, blomster, fersken og tropiske frugtnoter i smagen. Spændende alsidig vin med pæn intensitet og længde."

Om producenten

Bag Schloss Bockfliess-vinene står ingen ringere, end den meget respekterede Pfaffl-familie. Her er der tale om et ægte familieforetagende – en familie der virkelig samles, og ikke kun ved julemiddagen. Alle påtager sig en bestemt rolle og nyder at opfylde den.

Roman Josef Pfaffl er ansvarlig for vinene og har ordet i kælderen. Hans far Roman anvender sin erfaring og intuition i vinmarkerne. Søster Heidemarie tager ansvaret for markedsføring og salg. Og mor Adelheid gør vingården til et muntert sted, tager sig af gæster og ser efter den næste generation i familien.

Roman og Adelheid Pfaffl startede deres lille vingård med under én hektar vinmarker for cirka 40 år siden, og i dag råder Pfaffl over imponerende 110 hektar vinmarker. Fordelingen af vinstokke på så mange forskellige marker i forskellige områder giver stor forskel i jordbunden og mikroklimaet, som Pfaffl forstår at udnytte til deres fordel. Der findes kun få andre vinproducenter, der formår at bringe hver enkelt marks karakteristika frem i vinen, som Pfaffl gør. Pfaffls vine spænder fra let og legende til kraftig og koncentreret.


Vis mere
Vis mindre

Schloss Bockfliess Gemischter Satz

   På lager
Antal
Alc %12,5%
LandØstrig
VinhusSchloss Bockfliess
Årgang2019
SmagsretningFyldig
Krydret
Tør
Velegnet tilSalater
Lette retter
Fisk med kraftig sauce
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT00631011