Schloss Bockfliess Zweigelt
Schloss Bockfliess Zweigelt

Zweigelt - den mest udbredte rødvinsdrue i Østrig.


KÅRET TIL ØSTRIGS BEDSTE VINGÅRD - FOR 4. ÅR I TRÆK!
KÅRET TIL EUROPAS BEDSTE VINGÅRD 2016, AF WINE ENTHUSIAST!

Frankfurt International Trophy - GULDMEDALJE

Vinens karakter:

I duften opdages mørke, parfumerede skovbær. Rund og elegant struktur med en kirsebærdomineret frugt i smagen. Dyb og kompleks vin - ikke mindst i forhold til prisniveauet.  Afdæmpede tanniner og en frisk rund syre strammer vinen op og giver den en rigtig lækker eftersmag.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen vil være et rigtig godt valg til retter med svampe eller lette kødretter som fx kylling.

Serveringstemperatur cirka 15 grader.

Om Zweigelt:

Zweigelt er den mest udbredte rødvinssort i Østrig med omkring 6500 hektar. Den er højtydende, let at dyrke og har oplevet en stigende popularitet i de seneste årtier.
Druen kom til verden i 1922 på planteskolen i Klosterneuburg nordvest for Wien, hvor botanikeren Friedrich Zweigelt frembragte en krydsning af druerne Sankt Laurent og Blaufränkisch under navnet Rotburger. Druen spredte sig og blev senere kendt under sin skabers navn Zweigelt. Zweigelt dyrkes i hele Østrig men særligt i regionerne Carnuntum, Burgenland og omkring Neusiedlersee, hvor den har sin egen DAC. Dens øvrige udbredelse er beskeden og begrænset til de tilgrænsende lande.

Om producenten:

Bag Schloss Bockfliess-vinene står ingen ringere, end den meget respekterede Pfaffl-familie. Her er der tale om et ægte familieforetagende – en familie der virkelig samles, og ikke kun ved julemiddagen. Alle påtager sig en bestemt rolle og nyder at opfylde den.

Roman Josef Pfaffl er ansvarlig for vinene og har ordet i kælderen. Hans far Roman anvender sin erfaring og intuition i vinmarkerne. Søster Heidemarie tager ansvaret for markedsføring og salg. Og mor Adelheid gør vingården til et muntert sted, tager sig af gæster og ser efter den næste generation i familien.

Roman og Adelheid Pfaffl startede deres lille vingård med under én hektar vinmarker for cirka 40 år siden, og i dag råder Pfaffl over imponerende 110 hektar vinmarker. Fordelingen af vinstokke på så mange forskellige marker i forskellige områder giver stor forskel i jordbunden og mikroklimaet, som Pfaffl forstår at udnytte til deres fordel. Der findes kun få andre vinproducenter, der formår at bringe hver enkelt marks karakteristika frem i vinen, som Pfaffl gør. Pfaffls vine spænder fra let og legende til kraftig og koncentreret.

Vis mere
Vis mindre

Schloss Bockfliess Zweigelt

   På lager
Antal
Alc %13%
LandØstrig
VinhusSchloss Bockfliess
Årgang2020
DruerZweigelt
SmagsretningFyldig
Frugtig
Tør
Kompleks
Velegnet tilLette retter
Mellemfyldige retter
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerP18010220
Mest sete varer
Andre har også købt
Vaucluse Rouge Montmirail BIB (300 cl.)
Cape Tranquility
Cape Tranquility
Fra 45,00
Cuvée Niels Oscar
Cuvée Niels Oscar
Fra 89,00