En sød sjældenhed fra Baden!
Auslese er en ægte vinperle! Høstet sent for at frembringe en koncentreret smag og en forførende restsødme, hvor frugt og honningagtige noter balanceres perfekt med frisk syre.
At bruge den røde Spätburgunder-drue til hvidvin er en elegant kunstform! Ved hurtigt at presse druerne og skille saften fra skindet, bevarer man de rene, friske aromaer uden at få den røde farve, hvilket giver en let, frisk vin med subtile røde bærnoter. Smag en sjælden og ekstremt smagfuld dessertvin fra Sydtysklands ikoniske Baden-region!
Vinens karakter:
Denne Auslese har smage af røde bær, modne jordbær, kvædegele, honningkrydderi og en smule karamel. Vinen charmerer med sin restsødme, der understøtter frugtens aroma i munden.
Hvad er vinen velegnet til?
En ideel ledsager til desserter som f.eks. jordbærgrød. Men også en god partner til kraftig ost.
Serveringstemperatur: 6-8 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er fremstillet på den røde Spätburgunder-drue (Pinot Noir), men fremstår mere hvid end rød i farven, da man ikke har ekstraheret farve ud af drueskallerne. Vinen har et restsukkerniveau på 107,9 g/l.
Druerne kommer fra Rote Halde, som er en af de mest kendte vinmarker i Baden og Tyskland, som er dedikeret til Sasbachers Spätburgunder. Med ideelle himmelretninger og hældninger får vinstokkene konstant sollys, mens den tunge vulkanske jord opbevarer varmen og afgiver den optimalt til vinstokkene – perfekte forhold for druen.
Om producenten:
I 1935 fik 46 vinbønder i fælleskab en god idé. Her blev Sasbacher Winzerkeller nemlig grundlagt. I dag består vinhuset af ca. 80 aktive vinavlere med over 100 hektar vinmarker i Baden-regionen.
Kvalitetsstandarderne er tårnhøje hos Sasbacher, og selvom, man rent størrelsesmæssigt er en af de mindste vinproducenter i regionen Kaiserstuhl, så er man kvalitetsmæssigt en af de helt store.