Bobler fra vulkanland
Forestil dig et landskab, hvor gamle vulkaner har sat deres præg på jorden, og hvor vinplanterne står badet i sol og frisk luft fra Rhinen. Her i Sasbach, ved Kaiserstuhl i Baden, har man skabt mousserende vine med både finesse, mineralitet og kant – præcis som i denne elegante Pinot Sekt!
Vinens karakter:
Vinen har fine, vedvarende bobler og en duft af friskbagt croissant og brioche, med tydelige citrusnoter og mineralsk friskhed. Smagen har elegant frugtsyre, en let saltet note og en knastør afslutning.
Hvad er vinen velegnet til?
Perfekt som aperitif – især når du vil imponere lidt uden at råbe for højt om det. Også en fremragende ledsager til mad – især fisk og skaldyr – takket være den lave restsukker.
Serveringstemperatur:
Serveres ved 5-7 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
En cuvée af hvidpresset Spätburgunder (Pinot Noir) og Weissburgunder (Pinot Blanc), som delvist lagres på små egetræsfade. Druerne dyrkes næsten udelukkende på Sasbacher-marker, på vulkansk jord og løss. Spätburgunder og Weissburgunder presses skånsomt og gærer separat, delvist i små egetræsfade for at få ekstra dybde. Herefter sker andengæringen på flaske, så man får de fine bobler – nøjagtig som man ser vinene fra Champagne.
Om producenten:
I 1935 fik 46 vinbønder i fælleskab en god idé. Her blev Sasbacher Winzerkeller nemlig grundlagt. I dag består vinhuset af ca. 80 aktive vinavlere med over 100 hektar vinmarker i Baden-regionen.
Kvalitetsstandarderne er tårnhøje hos Sasbacher, og selvom, man rent størrelsesmæssigt er en af de mindste vinproducenter i regionen Kaiserstuhl, så er man kvalitetsmæssigt en af de helt store.