Saronsberg Viognier
Saronsberg Viognier
Når Viognier er bedst!

Viognier er ikke den mest kendte hvidvinsdrue. Den er vanskelig at dyrke, høstudbytterne er lavere og kvaliteten svinger meget. Viognier-druens historiske højborg er i Condrieu, i den nordlige del af Rhône, i Frankrig. Præcis her var winemaker Dewaldt Heyns, i lære som ønolog (vinavler) og hans forkærlighed for druen har uden tvivl inspireret ham til, at frembringe denne forførende hvidvin.

Farven er lys strågul. I duften findes honning, pære, abrikos og blomster. Smagen er fuldfed og har elementer af gule frugter og vanilje fra fadlagringen. En frisk, afbalanceret finish fuldender vinen.
Server den gerne ved 8-10 grader. Til denne hvidvin er orientalsk krydret mad eller sushi, et ”match made in heaven”!

Anmeldelse af årgang 2015:

Guldmedalje i BT:
"Behageligt tør, lækker, fyldig hvidvin, flot aromatisk smag af eksotiske frugter, moden pære, frisk limefrugt, krydderier, egetræ og vanilje. Super tilbud. Velegnet til: modne oste, kraftige retter af grillet fisk."

Saronsberg er beliggende i Tulbagh-dalen, i Western Cape provinsen, som ligger 120 kilometer nordøst for Cape Town. Vinhuset er opkaldt efter bjerget som det ligger ved foden af. I 2002 etablerede man ved en sammenlægning af to vingårde, Saronsberg. Det skulle vise sig, at blive en meget hård start, da en voldsom brand ødelagde næsten alle vinstokke. Man var derfor nødt til at igangsætte en omfattende nyplantning, i 2003. Vingården har i dag et topmoderne produktionsanlæg. Historien taget i betragtning er det endnu mere imponerende, at bevidne Saronsbergs store succes.

Vis mere
Vis mindre

Saronsberg Viognier

   På lager
Antal
TypeHvidvin
Alc %13,5%
LandSydafrika
OmrådeStellenbosch
VinhusSaronsberg
Årgang2017
DruerViognier
SmagsretningFyldig
Tør
Aromatisk
Kompleks
Velegnet tilSmagfulde oste
Asiatisk
Fisk fra grillen
Fisk med kraftig sauce
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00631139
Mest sete varer