Saronsberg Shiraz
Saronsberg Shiraz

Superb Shiraz fra Saronsberg.


Vores bedste Shiraz nogensinde i Holte Vinlager - det er en vovet påstand men vi står på mål for den. Her er der altså tale om en helt speciel oplevelse, som du skal unde dig selv.

Vinens karakter:

Vinen har en flot mørke lilla farve. I duften fornemmes sorte kirsebær, tobak, læder og vanilje. Smagen er koncentreret og fuldfed med noter af modne bær, lakrids, ristet kaffe, mørk chokolade og vanilje. Vinen sluttes af med en behagelig lang eftersmag, der bærer præg af fadlagringen. Vinen kan drikkes nu, men også gemmes i op til 6-7 år fra høståret.

Hvad er vinen velegnet til?

Kød fra grillen, vildtretter eller modne oste vil være perfekte ledsagere til denne fremragende vin. Og faktisk er den så indsmigrende, at den også kan drikkes uden mad til.

18 grader vil være en ideel serveringstemperatur, og giv den gerne luft et par timer i forvejen.

Sådan er vinen fremstillet:

Tidligt om morgenen håndplukkes druerne og køles ned til 3-5 grader. Derefter håndsorteres de og presses. Druerne gærer i både lukkede og åbne tanke ved temperaturer på 24-28 grader. Vinen gærer med skindet i 16-26 dage. Herefter kommer vinen på franske egefade, hvoraf 80 % er nye. Herefter ligger den på fad i 20 måneder. Der foregår en let filtrering, hvorefter vinen tappes og lagres yderligere et år på flaske.

Om producenten:

Saronsberg er beliggende i Tulbagh-dalen, i Western Cape provinsen, som ligger 120 kilometer nordøst for Cape Town. Vinhuset er opkaldt efter bjerget som det ligger ved foden af. I 2002 etablerede man ved en sammenlægning af to vingårde, Saronsberg.

Det skulle vise sig, at blive en meget hård start, da en voldsom brand ødelagde næsten alle vinstokke. Man var derfor nødt til at igangsætte en omfattende nyplantning, i 2003.

Vingården har i dag et topmoderne produktionsanlæg. Historien taget i betragtning er det endnu mere imponerende, at bevidne Saronsbergs store succes.

Under kyndig ledelse af winemaker Dewaldt Heyns, høster vingården et utal af medaljer hvert år – se blot dette link: www.saronsberg.com/awards

Winemaker Dewaldt Heyns fortæller i videoen herunder om Saronsbergs prisvindende Shiraz. Vinen er Sydafrikas bedst ratede Shiraz over de seneste 10 år – et hav af medaljer hvert eneste år – kodeordet er kontinuitet!

Videoen er optaget i vingårdens vinkælder, blandt de mange tønder af primært fransk eg.
Vis mere
Vis mindre

Saronsberg Shiraz

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandSydafrika
OmrådeStellenbosch
VinhusSaronsberg
Årgang2018
DruerShiraz
SmagsretningFrugtig
Kraftig
Krydret
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Simre/gryderetter
Bøffer
Kød fra grillen
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
Se video
VarenummerT00531493
Mest sete varer
Andre har også købt
Saronsberg Provenance Shiraz
Sangiovese del Conte
Charles Ellner Premier Cru