Saronsberg Shiraz
Saronsberg Shiraz
Vores bedste Shiraz nogensinde, i Holte Vinlager - det er en vovet påstand men vi står på mål for den!

Her er der altså tale om en helt speciel oplevelse, som du skal unde dig selv.
Tidligt om morgenen håndplukkes druerne og køles ned til 4 grader. Derefter håndsorteres de og presses. Druerne gærer i både lukkede og åbne tanke ved temperaturer på 24-28 grader. Vinen gærer med skindet i 16-26 dage. Herefter kommer vinen på franske egefade, hvoraf 90 % er nye. Herefter ligger den på fad i 18 måneder. Der foregår en let filtrering, hvorefter vinen tappes og lagres yderligere et år på flaske.
Vinen har en flot mørke lilla farve. I duften fornemmes sorte kirsebær, tobak, læder og vanilje. Smagen er koncentreret og fuldfed med noter af modne bær, lakrids, ristet kaffe, mørk chokolade og vanilje. Vinen sluttes af med en behagelig lang eftersmag, der bærer præg af fadlagringen. Vinen kan drikkes nu men også gemmes i op til 6-7 år fra høståret. 18 grader vil være ideel serveringstemperatur og giv den gerne luft et par timer i forvejen. Kød fra grillen, vildtretter eller modne oste vil være perfekte ledsagere til denne fremragende vin. Og faktisk er den så indsmigrende, at den også kan drikkes uden mad til.

Årgang 2015:
6 stjerner på både smag og pris i magasinet Status, november 2017:  
"Vi har tidligere givet topkarakter til årgang 2011, og 2015 følger trop. Denne Sydafrikaner og kraftfuld med lakrids, kaffe og en berusende sødme, der får tilpas modspil af lette tanniner. I panelets øjne testens bedste vin." 

Saronsberg er beliggende i Tulbagh-dalen, i Western Cape provinsen, som ligger 120 kilometer nordøst for Cape Town. Vinhuset er opkaldt efter bjerget som det ligger ved foden af. I 2002 etablerede man ved en sammenlægning af to vingårde, Saronsberg. Det skulle vise sig, at blive en meget hård start, da en voldsom brand ødelagde næsten alle vinstokke. Man var derfor nødt til at igangsætte en omfattende nyplantning, i 2003. Vingården har i dag et topmoderne produktionsanlæg. Historien taget i betragtning er det endnu mere imponerende, at bevidne Saronsbergs store succes.


Vis mere
Vis mindre

Saronsberg Shiraz

   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %14,5%
LandSydafrika
OmrådeStellenbosch
VinhusSaronsberg
Årgang2016
DruerShiraz
SmagsretningFrugtig
Kraftig
Krydret
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Simre/gryderetter
Bøffer
Kød fra grillen
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00531493