Vinen har en indbydende farve af lyserøde roser. Duften er sprængfyldt af modne røde jordbær og kirsebær. Smagen er sprød og frisk af sydafrikansk sol med søde modne frugter og en dejlig lang eftersmag.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen er en rigtig lækker allrounder, som vil kunne nydes til det meste mad fra det lette køkken. Også perfekt som hyggevin på stranden eller på skovturen.
Sådan er vinen fremstillet:
Druerne blev håndplukket tidligt om morgenen og afkølet til 4 grader. Derefter blev de bundsorteret, afstilket og sorteret på vibrationsborde af 25 højtuddannede medarbejdere. Bærrene blev forsigtigt knust i en satellitbeholder og deponeret i en lukket gæring. Efter en kold blødgøring på en time blev saften drænet og fik lov til at sætte sig i 48 timer. Den blev derefter omhældt til en gæringstank. En procentdel juice, drænet fra fuldmodne Shiraz druer blev tilsat for at tilføre større struktur til vinen. Fermenteringen tog 21 dage at afslutte ved 14 grader.
I starten af 2019 var vi på besøg hos Saronsberg og her nyder Winemaker Dewaldt Heyns solen ved poolen og fortæller om denne lækre rosé.
Om producenten:
Saronsberg er beliggende i Tulbagh-dalen, i Western Cape provinsen, som ligger 120 kilometer nordøst for Cape Town. Vinhuset er opkaldt efter bjerget som det ligger ved foden af. I 2002 etablerede man ved en sammenlægning af to vingårde, Saronsberg.
Det skulle vise sig, at blive en meget hård start, da en voldsom brand ødelagde næsten alle vinstokke. Man var derfor nødt til at igangsætte en omfattende nyplantning, i 2003.
Vingården har i dag et topmoderne produktionsanlæg. Historien taget i betragtning er det endnu mere imponerende, at bevidne Saronsbergs store succes.