Saronsberg Provenance Shiraz Rosé
Saronsberg Provenance Shiraz Rosé

Super lækker rosévin fra Saronsberg.


Læskende rosé med en fræk pink farve.

Vinens karakter:

Vinen har en indbydende farve af lyserøde roser. Duften er sprængfyldt af modne røde jordbær og kirsebær. Smagen er sprød og frisk af sydafrikansk sol med søde modne frugter og en dejlig lang eftersmag.Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er en rigtig lækker allrounder, som vil kunne nydes til det meste mad fra det lette køkken. Også perfekt som hyggevin på stranden eller på skovturen.

Sådan er vinen fremstillet:

Druerne blev håndplukket tidligt om morgenen og afkølet til 4 grader. Derefter blev de bundsorteret, afstilket og sorteret på vibrationsborde af 25 højtuddannede medarbejdere. Bærene blev forsigtigt knust i en satellitbeholder og deponeret i en lukket gæring. Efter en kold blødgøring på en time blev saften drænet og fik lov til at sætte sig i 48 timer. Den blev derefter omhældt til en gæringstank. En procentdel juice, drænet fra fuldmodne Shiraz-druer blev tilsat for at tilføre større strukturtil vinen. Fermenteringen tog 21 dage at afslutte ved 14 grader.

I starten af 2019 var vi på besøg hos Saronsberg og her nyder Winemaker Dewaldt Heyns solen ved poolen og fortæller om denne lækre rosé.


Om producenten:

Saronsberg er beliggende i Tulbagh-dalen, i Western Cape provinsen, som ligger 120 kilometer nordøst for Cape Town. Vinhuset er opkaldt efter bjerget som det ligger ved foden af. I 2002 etablerede man ved en sammenlægning af to vingårde, Saronsberg.

Det skulle vise sig, at blive en meget hård start, da en voldsom brand ødelagde næsten alle vinstokke. Man var derfor nødt til at igangsætte en omfattende nyplantning, i 2003.

Vingården har i dag et topmoderne produktionsanlæg. Historien taget i betragtning er det endnu mere imponerende, at bevidne Saronsbergs store succes.

Under kyndig ledelse af winemaker Dewaldt Heyns, høster vingården et utal af medaljer hvert år – se blot dette link: https://www.saronsberg.com/awards
Vis mere
Vis mindre

Saronsberg Provenance Shiraz Rosé

   På lager
Antal
Alc %13,5%
LandSydafrika
OmrådeStellenbosch
VinhusSaronsberg
Årgang2020
DruerShiraz
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Aromatisk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Kylling
Fisk fra grillen
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRosé
Se video
VarenummerT00731055
Andre har også købt
Thörnicher Riesling Feinherb
Saronsberg Provenance Shiraz
Goru el Blanco
Goru el Blanco
Fra 79,00