Saronsberg Provenance  Earth in Motion
Saronsberg Provenance  Earth in Motion

Smagen af sol og sommer.


Drømmer du om sol, sommer og tropiske forhold? Ja, så får du her en hvidvin, som i hvert fald kan give dig smagen af det.

Vinens karakter:

Earth in Motion har fremtrædende tropiske aromaer med Sauvignon Blanc, der bidrager med delikat stikkelsbær, eksotisk frugt og en frisk sprødhed. Og så Chenin Blanc der tilfører pære, litchi og blomsternoter. Det er en ren, frisk vin med rigelig krop, en saftig frugtkerne og generøs eftersmag.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen vil være perfekt til fisk og skaldyr, kylling og sushi. Også helt i sit es som hyggevin eller aperitif.

Drik den gerne køleskabskold – så sidder du nærmest i troperne.Sådan er Earth in Motion fremstillet:

Sauvignon Blanc-druerne dyrkes på den højere liggende gård, Welgegund, og Chenin Blanc på  gården, Waveren, der ligger i bunden af dalen. Druerne blev håndplukket tidligt om morgenen og afkølet til 4 grader. De blev derefter bundsorteret, afstemt, delvist knust i en satellitbeholder og deponeret i pressen. Sauvignon Blanc-delen fik en kold blødgøring på 12 timer ved 8 grader. Chenin Blanc blev fermenteret ved 14 grader og Sauvignon Blanc ved 13 grader. Fermenteringen varede 22 og 27 dage for de respektive druesorter.

Dewaldt Heyns (Winemaker hos Saronsberg) sidder i smukke omgivelser foran vingården med den ikoniske skulptur ”From Stone, From Water” lavet af Angus Taylor, som symboliserer naturen som kunst.

På dette fine sted fortæller han om deres hvide Earth In Motion, der er et blend af Sauvignon Blanc og Chenin Blanc.  

Om producenten:

Saronsberg er beliggende i Tulbagh-dalen, i Western Cape provinsen, som ligger 120 kilometer nordøst for Cape Town. Vinhuset er opkaldt efter bjerget som det ligger ved foden af. I 2002 etablerede man ved en sammenlægning af to vingårde, Saronsberg.

Det skulle vise sig, at blive en meget hård start, da en voldsom brand ødelagde næsten alle vinstokke. Man var derfor nødt til at igangsætte en omfattende nyplantning, i 2003.

Vingården har i dag et topmoderne produktionsanlæg. Historien taget i betragtning er det endnu mere imponerende, at bevidne Saronsbergs store succes.

Under kyndig ledelse af winemaker Dewaldt Heyns, høster vingården et utal af medaljer hvert år – se blot dette link: https://www.saronsberg.com/awards
Vis mere
Vis mindre

Saronsberg Provenance Earth in Motion

   På lager
Antal
Alc %13%
LandSydafrika
OmrådeStellenbosch
VinhusSaronsberg
Årgang2019
DruerSauvignon Blanc
Chenin Blanc
SmagsretningFrisk
Aromatisk
Eksotisk
Halvtør
Velegnet tilAperitif/uden mad
Salater
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
Se video
VarenummerT00631135
Mest sete varer
Andre har også købt
Cape Tranquility
Cape Tranquility
Fra 45,00
Porca de Murça Branco
Observer Varietal Sauvignon Blanc