Klassisk Chardonnay fra det sydlige Bourgogne
Vinen her har lagret på egetræsfade, og det giver vinen en herlig dybde og kompleksitet.
Vinens karakter:
Duften byder især på brioche og vanilje, og den udtrykker både karakteren af dens appellation og stilen af en klassisk hvid Bourgogne. Smagen er smidig, frisk og afrundet med noter af hvid fersken og citrus. Vinen er i det hele taget meget harmonisk med en eftersmag, der er behagelig lang helhedsskabende.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen passer perfekt til fisk, skaldyr, asiatisk, sushi eller milde og cremede oste.
Serveringstemperatur cirka 12 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på 100% Chardonnay. Druerne er høstet fra parceller nær landsbyerne, Davayé, Leynes og Chasselas, hvor man finder kridtede, og lerede kalkstensjorde.
Druerne bliver købt, og klaserne presses med en pneumatisk presse, efterfulgt af 24 timers statisk mostafklaring. Den klare most overføres derefter til ståltanke, hvor den alkoholiske og malolaktiske gæring foregår. Modningen sker på bærmen, og så får vinen en let filtrering og eventuel klaring før aftapningen.
Om Vins Auvigue:
Auvigue-familien har produceret vin efter de traditionelle Bourgogne metoder gennem flere generationer. Navnet, Auvigue, var allerede kendt i 1629 i vinmarkerne i Beaujolais og Mâconnais. Druerne kommer fra familiens godser eller er nøje udvalgt fra de bedste områder i Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon-appellationerne.
Fra Sydfrankrig tog familien først til Emeringues en Beaujolais, derefter til Chasselas, senere til Fuissé og til sidst slog de sig ned i landsbyen Solutré Pouilly. For at hver parcel forbliver tro mod sig selv, tilpasser Jean-Pierre og Michel Auvigue vinfremstillingsprocessen til klimaet. Så klimaet i "La Frérie", "Les Chailloux" eller "Les Crays" i Pouilly Fuissé-regionen får lov til at give deres allerbedste.
Hver appellation bruger fade lavet af egetræ fra franske skove til at fremstille sin vin. Vinene er let filtreret, før de aftappes for at opretholde alle de elementer, de har brug for at udvikle sig.
Familien producerer vin flere forskellige steder. Både på deres eget slot, men også på to af familiens andre godser. De har 6 ha. i Pouilly Fuissé og 0,5 ha i Mâcon Solutré. Deres Mâcon Solutré og Pouilly Fuissé har siden 2009 været dyrket i forbindelse med de økologiske produktionsmetoder.