Roussanne Blanc
Roussanne Blanc
Fortræffelig hvidvin! Den er lavet på den grønne drue Roussanne, der giver hvidvine af ypperlig karakter.

Høstudbyttet er meget lavt – men giver til gengæld en exceptionel høj kvalitet. Her er du helt på niveau med en top vin fra Bourgogne – men de koster typisk mellem 300 - 500 kroner!

Årgang 2014:
5 stjerner på vinavisen.dk:
"Lækker hvidvin med en liflig duft og en blød, bred druesmag med noter af honning. En meget anvendelig vin, der også er god som apéritif."

Vinen har en umiskendelig duft af urtete. Munden fyldes af smagen af pære og honning. En frisk mineralitet skærer igennem den lidt smørrede konsistens og giver vinen en perfekt balance. Ydermere er vinen fadlagret og det giver en delikat smag af vanilje i eftersmagen.

Drik den ikke for kold – gerne ved cirka 10-12 grader. For en fuldkommen oplevelse, så prøv den til ovnbagt laks eller torsk, fiskesuppe eller let charcuteri.

Domaine Mur-Mur-Ium er ejet af Anne Brinkløv, som er dansker.

Vi har solgt tusindvis af flasker fra Domaine Mur-Mur-Ium gennem årerne og den bedst sælgende, Cuveé Niels Oscar, har vi stort set altid. Den er i øvrigt navngivet efter Annes ældste søn, som er påbegyndt uddannelsen til ønolog og vinavler.

Domaine Mur-Mur-Ium har specialiseret sig indenfor økologi, og alle deres vine, uden undtagelse, er dyrket ud fra de økologiske principper. Interessant og opsigtsvækkende er det, at de lader druerne hænge længere tid på vinstokkene, end andre producenter, for på den måde at opnå optimal modenhed, som giver mere frugt og fedme, til deres vine. Det underfundige navn ”Murmurium”, er afledt af latin og betyder: ”den summende lyd af bier”. Her hentydes til vinmarkerne som vinhuset benytter sig af. Der har bierne fundet sig specielt godt til rette!

Geografi:
Domaine Mur-Mur-Ium holder til i Vaucluse, som er beliggende i det sydlige Rhône, i Provence. Vinhuset ligger på sletten, ved foden af Mont Ventoux - som for de fleste Tour de France entusiaster er kendt som ”det skaldede bjerg”.
Vis mere
Vis mindre

Roussanne Blanc

   På lager
Antal
Alc %14%
LandFrankrig
OmrådeSydlig Rhône
VinhusDomaine Mur-Mur-Ium
Årgang2015
DruerRoussanne
SmagsretningFyldig
Krydret
Tør
Aromatisk
Kompleks
Velegnet tilFisk
Charcuteri
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT00931003
Mest sete varer
Andre har også købt
Crémant d'Alsace Brut Sauvage
Cuvée Niels Oscar
Cuvée Niels Oscar
Fra 89,00
Pata Negra Reserva Ribera del Duero