Rojalet Selecció Montsant
Rojalet Selecció Montsant

Montsant - Priorats knap så kendte nabo.


I vindistriktet, Montsant - der omkranser Priorat, laver man vine på samme druer og med de samme traditioner, netop som i Priorat. Den høje kvalitet smages tydeligt i denne herlige ”krydderbasse”.

Vinens karakter:

Smagen er fyldig, rund og fylder munden med frugt, balsamico og engelsk lakrids. En rigtig "krydderbasse", som også byder på en flot koncentration af brombær, lakrids, peber, rosmarin, enebær og vanilje. Markante, men meget afrundede tanniner afslutter vinen lækkert.

Hvad er vinen velegnet til?

Ideel til steg af gris eller kalv. Husk de store rødvinsglas og server gerne vinen ved cirka 16-17 grader.

Sådan er Rojalet fremstillet:

Vinen er lavet på Carignan og Garnacha, og 8 måneder på franske egetræsfade komplementerer vinen flot.

Anmeldelser:


Flaskehalsen.nu, februar 2020:
"Priorat-vine er i en klasse for sig – både pris- og kvalitetsmæssigt. Men hele vejen rundt om Priorat-området ligger et andet vinområde, der holder et imponerende niveau, og som kan byde på helt og aldeles fremragende vine. Montsant er både en kæmpeoplevelse for smagsløgene, for øjnene og for sjælen, og hvis du vil stifte bekendtskab med Montsant-vinene i en fornuftig prisklasse, hvor kvaliteten stadig er top-tunet, så er denne vin en rigtig flot begyndelse.

Mange af de flotteste Montsant-vine er i min optik skabt på ren Garnacha-drue. Her er der også Syrah og Cariñena i blendet, men det ændrer ikke på, at vinen har en blændende kombination af frugtig fylde, modne nuancer og en friskhed og finesse, der giver oplevelsen endnu et nøk opad.

Med otte måneders lagring på egefade er der skabt en solid bund, der giver afsæt til at de mange frugtige nuancer har en fast base at vise sig frem på, og mens der både er kraftfulde og krydrede noter, så er der plads til at syre og sødme kan balancere smukt og fornemt.

Er du til det spanske køkken, så find en lækker ret med lyst kød – grisebasse eller kalv – og server denne vin til. Det vil du næppe fortryde. Du kan selvfølgelig finde endnu større, flottere og mere komplekse vine fra Montsant, men næppe til en pris som denne."


Decanter, oktober 2019:
"Montsant is the donut around the Piorat jam, offering wines of similar style but lower hype and price. This Cariñena-Garnacha has inky boysenberry and plum fruit and tarmac-like minerality with structured tannins and bracing acidity for ageing."

Årgang 2014:

GODT KØB og 5 stjerner i Ekstra Bladet uge 22 2017:
"Lavet på Carignan og Garnacha fra Montsant. En krydderbasse med en flot koncentration. Brombær, lakrids, peber og vanilje i smagen. Velbalanceret med en lang krydret afslutning. En mini-Priorat i stilen."

5 stjerner i Finansbureauet:
"Spændende spansk vin fra Monsant med lige del muskler og finesse. Krydret næse med toner af rosmarin og enebær, og fyldig mund med overraskende livlig syre og en snert af mineralitet i eftersmagen."

Om producenten:

Celler Masroig fejrede deres 100-års jubilæum sidste år. Gennem hårdt arbejde, innovation og knowhow, har vingården udmærket sig til at være én af topproducenterne i Montsant. Montsant er en relativ ung appellation der så dagens lys i 2001.

Området er beliggende i Catalonien, i Nordøstspanien. De specielt gode jordbundsforhold og de stejle skiferskråninger omkranser som en hestesko det mere berømte vindistrikt, Priorat. I Montsant laver man vine på samme druer og med de samme traditioner, som i Priorat.
Vis mere
Vis mindre

Rojalet Selecció Montsant

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandSpanien
OmrådeMontsant
VinhusCeller Masroig
Årgang2016
DruerCarignan
Garnacha
SmagsretningKraftig
Krydret
Tør
Velegnet tilBøffer
Kød fra grillen
Oksekød
Steg af okse
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
flaskehalsen.nu
VarenummerT00531391
Mest sete varer
Andre har også købt
Sauvage Riesling
Côtes du Rhône
Côtes du Rhône
Før 736,00
595,00
Goru Gold
Goru Gold
Fra 100,00