Rojalet Selecció Montsant
Rojalet Selecció Montsant

Montsant - Priorats knap så kendte nabo.


I vindistriktet, Montsant - der omkranser Priorat, laver man vine på samme druer og med de samme traditioner, netop som i Priorat. Den høje kvalitet smages tydeligt i denne herlige ”krydderbasse”.

Vinens karakter:

Smagen er fyldig, rund og fylder munden med frugt, balsamico og engelsk lakrids. En rigtig "krydderbasse", som også byder på en flot koncentration af brombær, lakrids, peber, rosmarin, enebær og vanilje. Markante, men meget afrundede tanniner afslutter vinen lækkert.

Hvad er vinen velegnet til?

Ideel til steg af gris eller kalv. Husk de store rødvinsglas og server gerne vinen ved cirka 16-17 grader.

Sådan er Rojalet fremstillet:

Vinen er lavet på Carignan og Garnacha, og 8 måneder på franske egetræsfade komplementerer vinen flot.

Anmeldelser årgang 2016:

6 stjerner på WineManual, oktober 2020:
"Superflot næse, der viser en god udviklethed. Man finder lettere slikket og tørret blå frugt i form af blommer og blåbær sammen med jordbærkage, tørrede blomster og god stenet mineralitet. Der er desuden masser af krydderi såsom tørrede krydderurter, enebær og lakrids. Det er et dybt udtryk med mange lag og fin visdom.

Paletten er en næsten nøjagtig gengivelse af næsen, som byder på både solmoden og kølig blå og rød frugt. Det er en meget kontrolleret vin med en kølig struktur, som virker sydfransk i udtrykket. Der er god harmoni mellem frugt, tørret floralitet og krydderi, som føles tæt, præcist og halvsaftigt.

Vinen er tør med en kølig og fyldig krop, der mest fedes op af den høje alkohol (14,5%). Syren og tanninerne er eleverede.

En flot Montsant, der igen cementerer sit omdømme om at være en af Europas bedste value for money-områder."


Flaskehalsen.nu - 5 stjerner, februar 2020.

Anmeldelser årgang 2014:

GODT KØB og 5 stjerner i Ekstra Bladet uge 22 2017:
"Lavet på Carignan og Garnacha fra Montsant. En krydderbasse med en flot koncentration. Brombær, lakrids, peber og vanilje i smagen. Velbalanceret med en lang krydret afslutning. En mini-Priorat i stilen."

5 stjerner i Finansbureauet:
"Spændende spansk vin fra Monsant med lige del muskler og finesse. Krydret næse med toner af rosmarin og enebær, og fyldig mund med overraskende livlig syre og en snert af mineralitet i eftersmagen."

Om producenten:

Celler Masroig fejrede deres 100-års jubilæum sidste år. Gennem hårdt arbejde, innovation og knowhow, har vingården udmærket sig til at være én af topproducenterne i Montsant. Montsant er en relativ ung appellation der så dagens lys i 2001.

Området er beliggende i Catalonien, i Nordøstspanien. De specielt gode jordbundsforhold og de stejle skiferskråninger omkranser som en hestesko det mere berømte vindistrikt, Priorat. I Montsant laver man vine på samme druer og med de samme traditioner, som i Priorat.
Vis mere
Vis mindre

Rojalet Selecció Montsant

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandSpanien
OmrådeMontsant
VinhusCeller Masroig
Årgang2017
DruerCarignan
Garnacha
SmagsretningFyldig
Krydret
Tør
Velegnet tilBøffer
Kød fra grillen
Oksekød
Steg af okse
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00531391
Andre har også købt
Sauvage Riesling
Xiloca Garnacha
Xiloca Garnacha
Fra 69,00
Goru Gold
Goru Gold
Fra 100,00