Forrygende rødvin fra Douro!
Douro-regionen er mest kendt for sine portvine, men hos Romaneira laver man også fantastiske rødvine. Denne lækre sag fra 2015 smager helt eventyrligt godt - stor anbefaling herfra!
Vinens karakter:
Fyldig og meget struktureret rødvin. Efter flere års modning er den helt på toppen nu. I duft og smag byder den primært på modne skovbær og let røgede krydderier. Eftersmagen er lang og dvælende. Afrundede tanniner giver vinen en virkelig lækker afslutning.
Vinstyrke2.dk - 91 POINT
“Altid lækkert at få en moden og drikkeklar vin i glasset. Allerede i duften mærkes veludviklede aromaer af blomme, kirsebær og boysenbær i et cremet og fedmefuldt udtryk. Alderen til trods er der i smagen stadig friskhed og syre, som skaber balance i aromaerne af mørke kirsebær, brombær, chokolade og lakridspastil. Fadet manifesterer sig med lidt tørre tanniner.”
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen skriger på en god, saftig bøf! Gerne med alt hvad der hører til.
Serveringstemperatur cirka 16 grader. Hæld gerne vinen på karaffel en times tid inden servering.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på ren Touriga Nacional.
Om producenten:
Quinta da Romaneira er en af de største ejendomme i regionen med i alt 412 hektar land og 3 kilometers flodfront ved Douro. Vinmarkerne er plantet på terrasser på ejendommens stejlt skrånende bakker. Romaneira besidder mange dale og forbjerge, og rummer adskillige mikroklimaer og forskellige sydøstlige, sydvestlige og sydvendte skråninger.
Flere af Romaneiras vine er stedspecifikke og kommer fra små individuelle parceller, hvilket afspejler kompleksiteten og mangfoldigheden af hele vingården. Alle vine er udelukkende lavet af druer fra egen vingård - et karakteristisk kendetegn ved vinene hos Quinta da Romaneira.
Romaneira blev i 2004 renoveret, hvor de gamle vinstokke er blev kærligt piftet op og plejet. Vinstokke er også blevet genplantet, hvilket giver en bredere vifte af udtryk for de forskellige mikroklimaer og individuelle terroirer på vingården.
Selvom teknologi i sig selv ikke kan lave en fantastisk vin, besluttede man i 2005 at bygge en ny vingård på Romaneira. For Christian Seely og Antonio Agrellos var dette en længe ventet drøm, at få mulighed for at konstruere den ideelle Douro Valley-vingård, startet helt fra bunden. De fleste vingårde i Douro er langt fra ideelle, da de går tilbage til deres oprindelse fra det 18. eller endda 17. århundrede. Dette gør dem meget maleriske, men normalt ikke særlig praktiske. På Romaneira var man i stand til at grave et stort hul i jorden og derefter bygge den vingård, man ville have.