Opdag den hvide portvin!
Hvid portvin giver et helt nyt perspektiv på, hvad portvin kan være. Hvor den klassiske røde port er fyldig og intens, er den hvide lettere og mere forfriskende, men stadig med masser af karakter. Perfekt til dem, der ønsker en frisk og moderne tilgang til en klassisk drik!
Vinens karakter:
Denne elegante hvide port har en gyldengul farve og en frugtig bouquet. I munden er den sød, fin og olieret med en lækker balance og en lang afslutning.
Hvad er vinen velegnet til?
Perfekt til saltede mandler, frugtdesserter eller som base i cocktails.
Serveres lettere afkølet.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på hvide druer som Malvasia Fina, Gouveio, Códega og Rabigato. Druerne stammer fra vingårdens højeste parceller, hvor klimaet er koldere – perfekt til hvide sorter. Denne hvide port er et blend af vine, som er lagret 50/50 på gamle fade og ståltanke i 2-3 år. Vinen macererer på temperaturregulerede tanke.
Om producenten:
Quinta da Romaneira er en af de største ejendomme i regionen med i alt 412 hektar land og 3 kilometers flodfront ved Douro. Vinmarkerne er plantet på terrasser på ejendommens stejlt skrånende bakker. Romaneira besidder mange dale og forbjerge, og rummer adskillige mikroklimaer og forskellige sydøstlige, sydvestlige og sydvendte skråninger.
Flere af Romaneiras vine er stedspecifikke og kommer fra små individuelle parceller, hvilket afspejler kompleksiteten og mangfoldigheden af hele vingården. Alle vine er udelukkende lavet af druer fra egen vingård - et karakteristisk kendetegn ved vinene hos Quinta da Romaneira.
Romaneira blev i 2004 renoveret, hvor de gamle vinstokke er blev kærligt piftet op og plejet. Vinstokke er også blevet genplantet, hvilket giver en bredere vifte af udtryk for de forskellige mikroklimaer og individuelle terroirer på vingården.
Selvom teknologi i sig selv ikke kan lave en fantastisk vin, besluttede man i 2005 at bygge en ny vingård på Romaneira. For Christian Seely og Antonio Agrellos var dette en længe ventet drøm, at få mulighed for at konstruere den ideelle Douro Valley-vingård, startet helt fra bunden. De fleste vingårde i Douro er langt fra ideelle, da de går tilbage til deres oprindelse fra det 18. eller endda 17. århundrede. Dette gør dem meget maleriske, men normalt ikke særlig praktiske. På Romaneira var man i stand til at grave et stort hul i jorden og derefter bygge den vingård, man ville have.
Quinta da Romaneira udtrykker i dag, efter mere end 260 års eksistens gennem sine vine, den fulde potentielle storhed af sit historiske terroir - simpelthen portvin i verdensklasse!