Gudeskøn Colheita!
Du kender nok tawny-portvinene med deres oxidative og nøddeagtige smag. En Colheita er også en tawny, men den stammer fra én enkelt årgang, så man indkapsler karakteren fra en bestemt sæson.
I 2007 opnåede Quinta da Romaneira sunde druer, som var velegnede til at lave en sublim årgangstawny med masser af fremtræden frugt, stor finesse og god struktur. Dette er ren luksus i flaske!
Vinens karakter:
Denne Colheita har en smuk ravfarve med en mere tawnyfarvet kerne. I næsen er den meget intens og koncentreret med et harmonisk udtryk af nødder og elegant frugt.
Krydrede og rosinagtige noter blandes perfekt sammen med ristede mandler og lidt citrusaromaer, som skaber en meget livlig og fyldig portvin.
Blød, sød og saftige sag, som hænger længe ved i eftersmagen.
Hvad er vinen velegnet til?
Oplagt at drikke til kaffen eller til desserter og bløde oste.
Vinen er drikkeklar nu og bør serveres afkølet.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på 50% Touriga Nacional, 40% Touriga Franca og 10% Tinta Cão. Fremstillingen er traditionel, hvor druerne kvases med fødderne og fermenteres i lave, åbne og trugformede granitbeholdere, som kaldes lagares.
Om producenten:
Quinta da Romaneira er en af de største ejendomme i regionen med i alt 412 hektar land og 3 kilometers flodfront ved Douro. Vinmarkerne er plantet på terrasser på ejendommens stejlt skrånende bakker. Romaneira besidder mange dale og forbjerge, og rummer adskillige mikroklimaer og forskellige sydøstlige, sydvestlige og sydvendte skråninger.
Flere af Romaneiras vine er stedspecifikke og kommer fra små individuelle parceller, hvilket afspejler kompleksiteten og mangfoldigheden af hele vingården. Alle vine er udelukkende lavet af druer fra egen vingård - et karakteristisk kendetegn ved vinene hos Quinta da Romaneira.
Romaneira blev i 2004 renoveret, hvor de gamle vinstokke er blev kærligt piftet op og plejet. Vinstokke er også blevet genplantet, hvilket giver en bredere vifte af udtryk for de forskellige mikroklimaer og individuelle terroirer på vingården.
Selvom teknologi i sig selv ikke kan lave en fantastisk vin, besluttede man i 2005 at bygge en ny vingård på Romaneira. For Christian Seely og Antonio Agrellos var dette en længe ventet drøm, at få mulighed for at konstruere den ideelle Douro Valley-vingård, startet helt fra bunden. De fleste vingårde i Douro er langt fra ideelle, da de går tilbage til deres oprindelse fra det 18. eller endda 17. århundrede. Dette gør dem meget maleriske, men normalt ikke særlig praktiske. På Romaneira var man i stand til at grave et stort hul i jorden og derefter bygge den vingård, man ville have.
Quinta da Romaneira udtrykker i dag, efter mere end 260 års eksistens gennem sine vine, den fulde potentielle storhed af sit historiske terroir - simpelthen portvin i verdensklasse!