Saronsberg Provenance Shiraz
Saronsberg Provenance Shiraz
Håndsorterede druer fra vinstokke der vokser i skifer- og stenholdig jordbund, danner grundlag for denne lækre Shiraz. Cirka 70% af druerne knuses nænsomt og de sidste 30% bevares hele. Herefter fermenteres (gæres) vinen i op til 28 dage og lagres derefter 20 måneder på franske egetræstønder. For at opnå højst mulig harmoni i vinene, flaskelagrer alle Saronsbergs rødvine minimum et år, inden de frigives til salg.

Smagen er fuldfed og præges af røde bær og sorte frugter. En silkeblød eftersmag afrunder vinen elegant.
Vinen er ideel til grillet kød, efterårets simreretter og kraftige oste (ikke skimmel). Har du i øvrigt bemærket den æstetisk flotte etikette? Den skyldes ejerens, Nick van Huyssteens’ store interesse for moderne Sydafrikansk kunst. Han er lidt af en kunstmæcen og han har blandt andet sponsoreret en teaterbygning i den lille lokale by, Tulbagh, hvor firmaet har domicil.

Saronsberg er beliggende i Tulbagh-dalen, i Western Cape provinsen, som ligger 120 kilometer nordøst for Cape Town. Vinhuset er opkaldt efter bjerget som det ligger ved foden af. I 2002 etablerede man ved en sammenlægning af to vingårde, Saronsberg. Det skulle vise sig, at blive en meget hård start, da en voldsom brand ødelagde næsten alle vinstokke. Man var derfor nødt til at igangsætte en omfattende nyplantning, i 2003. Vingården har i dag et topmoderne produktionsanlæg. Historien taget i betragtning er det endnu mere imponerende, at bevidne Saronsbergs store succes.Vis mere
Vis mindre

Saronsberg Provenance Shiraz

   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %14%
LandSydafrika
OmrådeStellenbosch
VinhusSaronsberg
Årgang2016
DruerShiraz
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Intens
Velegnet tilKrydrede retter
Simre/gryderetter
Bøffer
Kød fra grillen
Lam
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00531533
Mest sete varer
Andre har også købt
Yealands Estate Pinot Noir
Observer Pinot Noir Reserve
Rojalet Selecció Montsant