Saronsberg Provenance Shiraz
Saronsberg Provenance Shiraz

Saftig og kompleks Shiraz fra Sydafrika.


Har du bemærket den æstetisk flotte etiket? Den skyldes ejerens, Nick van Huyssteens’ store interesse for moderne Sydafrikansk kunst. Han er lidt af en kunstmæcen og han har blandt andet sponsoreret en teaterbygning i den lille lokale by, Tulbagh, hvor firmaet har domicil.

Vinens karakter:

Herlig robust Shiaz-vin med en ekspressiv duft af friskkværnet peber, chokolade, kaffe og kirsebær. Stor tæthed i munden med et afbalanceret fadindtryk.

Smagen giver noter af sorte kirsebær, samt lidt krydderi og sødme fra fadlagringen. Meget lang eftersmag med flot blød afslutning.

Hvad er vinen velegnet til?

Provenance Shiraz er især velegnet til solide retter. Kød fra grillen, vildt og traditionel julemad vil gå perfekt sammen med vinen.

Sådan er vinen fremstillet:

Håndsorterede Shiraz-druer fra vinstokke der vokser i skifer- og stenholdig jordbund, danner grundlag for denne lækre rødvin. Cirka 75% af druerne knuses nænsomt og de sidste 30% bevares hele. Herefter fermenteres (gæres) vinen og lagres derefter 18 måneder på franske egetræstønder.

For at opnå højst mulig harmoni i vinene, flaskelagrer alle Saronsbergs rødvine minimum et år, inden de frigives til salg.

Anmeldelser:


  • National Wine Challenge: Top 100

  • South African Wine Index: Platinum

  • Gilbert and Gaillard: Gold Medal


  • Årgang 2016:

  • National Wine Challenge: Top 100

  • Shiraz South Africa: Top 12 Shiraz

  • South African Wine Index: Platinum

  • Michelangelo Wine Awards: Gold Medal


Winemaker Dewaldt Heyns fortæller om den populære Provenance Shiraz. Fadlagret i 18 måneder og en af vores bestsellere gennem mange år i Holte Vinlager.

Om producenten:

Saronsberg er beliggende i Tulbagh-dalen, i Western Cape provinsen, som ligger 120 kilometer nordøst for Cape Town. Vinhuset er opkaldt efter bjerget som det ligger ved foden af. I 2002 etablerede man ved en sammenlægning af to vingårde, Saronsberg.

Det skulle vise sig, at blive en meget hård start, da en voldsom brand ødelagde næsten alle vinstokke. Man var derfor nødt til at igangsætte en omfattende nyplantning, i 2003.

Vingården har i dag et topmoderne produktionsanlæg. Historien taget i betragtning er det endnu mere imponerende, at bevidne Saronsbergs store succes.

Under kyndig ledelse af winemaker Dewaldt Heyns, høster vingården et utal af medaljer hvert år – se blot dette link: https://www.saronsberg.com/awards
Vis mere
Vis mindre

Saronsberg Provenance Shiraz

   På lager
Antal
Alc %14%
LandSydafrika
OmrådeStellenbosch
VinhusSaronsberg
Årgang2017
DruerShiraz
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Intens
Velegnet tilKrydrede retter
Simre/gryderetter
Bøffer
Kød fra grillen
Lam
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
Se video
VarenummerT00531533
Mest sete varer