Beauvignac Viognier
Beauvignac Viognier
Viognier er verdens bedste - og vanskeligste - hvidvinsdrue.  Men når det lykkedes, giver den nogle af verdens mest fornemme hvidvine! Prøv selv!..

Årgang 2017:

5 stjerner og GODT KØB i EB, april 2019:
"Blomstret i næsen. En krydret syrlig vin med masser af intensitet. Tropisk frugt, lime og krydderier i smagen. Vellavet, ikke specielt dyb men fungerer pænt."

Årgang 2016:

I uge 17 2017 gav flaskehalsen.nu 6 stjerner og følgende ord med på vejen:
"Jeg har det ofte lidt stramt med Viognier-druen, der efter min smag bliver en kende for bitter i eftersmagen. Men her har vi en fransk Viognier, der kan noget andet.Det er en sjældent sjælfuld én af slagsen, for selvfølgelig bider den fra sig i eftersmagen – ellers ville det jo ikke være en ’rigtig’ Viognier. Men inden da er det en rigtig skøn vin, der har en flot fyldig stil. Der er god frugt og en imødekommende og omfavnende stil, som får den bidske bitterhed til at være et godt modspil fremfor en uhøflig afsked.En lækker Viognier – og klart en af de bedste af denne slags, jeg har smagt."

CAVE LES COSTIÈRES DE POMEROLS:

Dette kooperativ blev grundlagt i 1932 for at samle kræfterne til at producere den bedst mulige vin. Kooperativet består af 320 vinavlere, der dækker et område på 760 ha., hvoraf 230 er klassificeret som A.O.C. Coteaux de Languedoc Blanc Picpoul de Pinet. Området ligger ud til Middelhavet 150 km. fra den spanske grænse og 45 km. fra Montpellier.

Siden 1989 har man eksperimenteret med fadlagring for yderligere at forbedre vinene. Ønologen, M. Jean Verrier, har skævet til Bourgogne og bruger vinfremstillingsmetoder lig dem, man kender fra Meursault og Montrachet.

Dette forædlingsarbejde har båret frugt, idet A.O.C. Picpoul de Pinet fra Beauvignac stadigt modtager guld, sølv og bronce ved de mest prestigiøse konkurrencer i Frankrig.Smagsnoter:Denne vin har en bleg gul farve og udmærker sig ved sin intense blomstrende buket af vilde fersken, blomster, mango, ananas og andre citrusfrugter.Med sin saftige frugtsmag,nødder, passionsfrugter og abrikos, danner denne vin et "smukt par" sammen med asiatiske retter og andre måltider fra det eksostiske krydret køkken. Men er også rigtig fin som aperitif og kan også drikkes til f.eks. en frugt dessert.Bør serveres med en temperatur på 10°C.Bemærk flasken er med skruelåg.
Vis mere
Vis mindre

Beauvignac Viognier

   På lager
Antal
Alc %13%
LandFrankrig
OmrådeLanguedoc
VinhusLes Costières de Pomèrols
Årgang2019
DruerViognier
SmagsretningFyldig
Frugtig
Aromatisk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Skaldyr
Fisk
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT00611419
Mest sete varer
Andre har også købt
Cava Semisec
Cava Semisec
Fra 69,00
Chianti Classico Navigatore
Vaucluse Rouge Montmirail BIB (300 cl.)