Mur-Mur-Ium Viognier
Mur-Mur-Ium Viognier

Smagfuld hvidvin fra Mur-Mur-Ium.


Viognier-druen står bag nogle af verdens mest intense og parfumerede hvidvine. Typisk er det en fyldig sag med stor modenhed i frugten, og denne herlighed er ingen undtagelse. Vinen appellerer til et bredt publikum, og det er altså rigtig svært at finde nogle som ikke elsker Viognier!

Vinens karakter:

Modne og fyldige noter af især fersken og tropisk frugt. Hertil kommer lækre parfumerede elementer af roser og litchifrugt. Det er en virkelig smagfuld og frisk hvidvin, som ligger lidt over i den halvtørre kategori.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen en en perfekt ledsager til asiatisk og krydret mad, hvor den lette sødme og krydrede duft, går godt i spænd med maden. Maden skal helst være fyldig og have karakter.

Serveringstemperatur cirka 8-10 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Lavet på 100% Viognier. Druerne er høstet senere end normalt. Det giver større koncentration, intensitet og fedme til vinen.

Om Domaine Mur-Mur-Ium:

Et af vores mest populære vinhuse er uden tvivl Domaine Mur-Mur-Ium. De fantastiske vine er udviklet af den nu afdøde Marc Pichon, men hans danske hustru, Anne Brinkløv og deres ældste søn, Niels Oscar, kører traditionen videre. Ægteparret har været dygtige til at vælge mange gode mindre vinmarker på de sydlige skråninger af Mont Ventoux bjergene i Rhône-dalen, hvilket har resulteret i nogle unikke vine. Vingården ligger på sletten ved foden af Mount Ventoux, som er ideel for dyrkning af især Grenache og Syrah druer, og druerne høstes om natten for at bevare mest mulig frugt og aroma. Alle vinmarker dyrkes uden brug af kemikalier eller pesticider og jorden bearbejdes manuelt. Derudover foregår al høst med håndkraft og hver enkelt druesort vinificeres separat.  

Domaine Mur-Mur-Ium holder til i Vaucluse, som er beliggende i det sydlige Rhône. Vinhuset ligger på sletten, ved foden af Mont Ventoux - som for de fleste Tour de France entusiaster er kendt som ”det skaldede bjerg”. Lige præcis her er der optimale vækstbetingelser for Grenache-druen, som høstes om natten for at bevare mest mulig frugt og aroma.

Vingården har specialiseret sig indenfor økologi og alle deres vine, uden undtagelse, er dyrket ud fra de økologiske principper. Interessant og opsigtsvækkende er det, at de lader druerne hænge længere tid på vinstokkene, end normalt, for på den måde at opnå optimal modenhed, som giver mere frugt og fedme til deres vine.

Det underfundige navn ”Murmurium”, er afledt af latin og betyder: ”den summende lyd af bier”. Her hentydes til vinmarkerne som vinhuset benytter sig af. Der har bierne fundet sig specielt godt til rette!

Vis mere
Vis mindre

Mur-Mur-Ium Viognier

   På lager
Antal
Alc %13%
LandFrankrig
OmrådeSydrhône
VinhusDomaine Mur-Mur-Ium
Årgang2020
DruerViognier
SmagsretningFyldig
Frisk
Aromatisk
Halvtør
Velegnet tilKrydrede retter
Asiatisk
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
MetodeØkologisk
Se video
VarenummerT00931017
Andre har også købt
Roc de Candelon
Roc de Candelon
Fra 69,00
Gewürztraminer Trentino
Langhe Bianco
Langhe Bianco
Fra 70,00