Moscato Spumante Dolce
Moscato Spumante Dolce

Festlige bobler fra Piemonte.


Sød mousserende italiensk vin i lækker, forfriskende kvalitet. Lavet på den populære Moscato-drue.

Vinens karakter:

Elegant strågul og perlende i glasset. Den friske og blomstrede duft charmerer med delikat duft af æbler, citron, frisk druesaft, orangeblomst, nyslynget honning og hvid fersken. I smagen er den herlig frugtig. Vinens sødme er perfekt afstemt med en forfriskende friskhed og livlige bobler.

Hvad er vinen velegnet til?

Festlig som aperitif – og en perfekt ledsager til frisk frugt, lette bærdesserter og kransekage.

Nyd gerne vinen køleskabskold.

Sådan er vinen fremstillet:

Druerne presses skånsomt, hvorefter mosten holdes frisk ved 0 grader. Vinen får sine sprøde bobler fra gæring på ståltank under tryk (Charmat-metoden). Når vinen opnår 7% alkohol og 80 gram restsukker pr. liter, standses gæringen ved filtrering.

Vin med bobler - kort fortalt:

Champagne – vinen må kun kaldes champagne, hvis den kommer fra regionen af samme navn. Vindistriktet ligger i Nordfrankrig omkring byerne Reims og Épernay. Champagne fremstilles typisk på druerne Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay.

Crémant - er Frankrigs andet bud på en mousserende vin. Den fremstilles på samme måde som champagne - men alle andre steder end netop champagne-distriktet. Crémant de Bourgogne er primært lavet på Chardonnay og Pinot Noir. Crémant d’Alsace på Pinot Noir og Chardonnay og Crémant de Loire på Semillion og Muscadelle.

Spumante - er italiens bud på en festlig, mousserende vin. Den vel nok mest kendte er Asti Spumante – skarpt forfulgt af Prosecco. Spumante laves på mange forskellige druer og kan derfor variere helt enormt i smagen. Fra de knastørre til de nærmest sodavands-søde.

Cava – Spaniens udgave af boblevin, som er en meget populær mousserende vin, produceret i det nordøstlige Spanien. Cava laves hovedsagligt på de spanske druer, Macabeo, Parellada og Xarel-lo, men i stigende grad også på Chardonnay.

Mousserende vin – kan laves på fire metoder:

Den første er helt enkelt ved at tilsætte kuldioxid. Det er samme fremgangsmåde som benyttes til sodavand. Ulempen ved denne metode er, at der produceres store bobler som hurtigt forsvinder i glasset. Dette er klart den billigste fremgangsmåde, men den er ikke lovlig i EU.

Den anden er Metodo Italiano eller Charmat, hvor kuldioxiden naturligt forekommer som del af en såkaldt malolaktisk gæring på store stålfade og som herefter lagres på flaske under tryk. Denne fremgangsmetode benyttes i dag over det meste af verden, men især i Prosecco og Asti. Resultatet er mindre og længerevarende bobler.

Den tredje metode er den traditionelle, som også kaldes for Méthode Champenoise, og som benyttes til champagne, crémant og cava. Her udføres den malolaktiske gæring på flasken. Metoden er betydelig dyrere, hvilket også afspejles i priserne.

Den sidste metode kaldes transfer metoden. Her udføres den malolaktiske gæring ligeledes på flasken, men efter endt gæring, hældes indholdet tilbage på store tanke, hvor vinen færdiggøres. Til sidst hældes den tilbage på flaske.

Mange omtaler alle boblevine som champagne. Ligeledes betragter de fleste champagne, som dronningen af alle bobler eller de ”rigtige” bobler. Champagne er lækkert, men faktisk kan du også få mange fantastiske smagsoplevelser med andre mousserende vine - i alle prisklasser.


  
Vis mere
Vis mindre

Moscato Spumante Dolce

   På lager
Antal
Alc %7%
LandItalien
OmrådePiemonte
VinhusProduttori di Govone
DruerMoscato
SmagsretningFrugtig
Sød
Frisk
Aromatisk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Dessert
Flaskestørrelse70 cl.
TypeMousserende
VarenummerP12059100
Andre har også købt
Prosecco DOC
Prosecco DOC
Fra 89,00
Cava Rosado Brut
Cava Rosado Brut
Fra 79,00
Rivesaltes Ambré